En wéér een weekje verder! :D - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu En wéér een weekje verder! :D - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

En wéér een weekje verder! :D

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

02 Oktober 2011 | Finland, Pori

Moikka allemaal!
Weer een weekje om, weer een weekje dichterbij de vakantie! Nog maar 3 weken te gaan nu...spannend! :D Zoals ik vrijdag in een sms naar pa en ma stuurde: 'Nu, over: 3 weken klaar voor vakantie, 4 weken naar/in Londen, 5 weken in Efteling. Nu aan overheerlijke muffin; kan het nog beter?!?' Langzaam daalt het aantal af te tellen dagen in mijn teller, heerlijk om te zien! Zoals Ricardo laatst op msn zei 'lijkt wel alsof het vorige week was dat we zeiden -nog maar 60 dagen, dat vliegt zo om-...en jawel hoor ;)

Afgelopen week weer een lekkere week gehad met natuurlijk mijn werk, en het thuiskomen van de familie! Die waren woensdagavond weer thuis, ik zag ze donderdag weer voor het eerst. Heerlijk om ze weer om me heen te hebben :) Ze hebben een heel fijne vakantie gehad in Kefalonia, overigens samen met een ander stel met dochtertje! Dat wist ik niet, maar ze zijn dus kennelijk met vrienden op vakantie gegaan. Santeri heeft me nog alle foto's laten zien, erg mooi maar erg eenzijdig landschap. Toch kreeg ik meteen de drang om ook eens naar een verder en warm land op vakantie te gaan, wellicht volgend jaar? We zullen zien! :) Ik had nog cadeautjes gekregen trouwens: heerlijke chocolade, Griekse olijven in een zak op water/vloeibare substantie, en....stroopwafels!! :D Die had de familie ergens in Helsinki weten op te toveren, super!
Ik heb deze week zowel ochtend- als avonddiensten gehad, die allemaal lekker verlopen zijn. Weer wat patiënten met wat griepsverschijnselen, en ook weer wat patiënten richting ziekenhuis (1 echt als opname, paar andere ivm poli-afspraken) en terug van het ziekenhuis. Verder lekker werken dus, amuseer me nog steeds! En jeetje, schiet me nu wat te binnen waar ik eigenlijk mee had moeten beginnen in deze blog!! Dan maar even nieuwe alinea, dat verdient het wel ;)

Dames en heren, jongens en meisjes. Maandag 26-9 was de grote dag dan daar; post in de bus dat ik een brief van Valvira kon ophalen op het postkantoor. Ook de prijs stond genoemd, daar wist ik al van. Chantal dus direct op haar fietsje gesprongen in alle zenuwen, met het voornemen dat als het een afwijzing zou zijn ik per direct het eerste vliegtuig terug zou nemen naar Nederland :p Tja, dat krijg je met soms wat stress in je lijf haha :p Maar goed...
340,50 euro armer (geen grapje, zoom maar in op de foto) kwam Chantal weer naar buiten, maar wel 1 MEGABELANGRIJK PAPIERTJE RIJKER!!! :D Jaja lieverds allemaal, Chantal is nu ook in Finland officieel geregistreerd verpleegkundige! :D Mijn god ik stond me daar inwendig een partij te feesten naast mijn fiets haha, heb op weg naar huis nog ff flinke 'whoe-hoew!' gegild, dat vond ik wel mogen :p Die 340,50 euro is geen grapje, en daar was ik ook al van op de hoogte. Als je als buitenlander een registratie wilt kost die op zijn volst 336 euro, waarbij de kans ook nog bestaat dat je moet betalen terwijl je afwijzing krijgt. Maar goed; voor wat hoort wat en dit papiertje was toch wel écht nodig! Inmiddels is het ook al op werk afgegeven (kopie genomen) wat betekent dat er een aantal procent belasting nu niet meer betaald hoeft te worden! Ja, hier zit een blije mevrouw nu ;)

Goed, terug naar de rest van de week. Naast mijn werk natuurlijk ook thuis mijn karweitjes gehad, donderdag heb ik ook weer lekker gekookt voor de familie (worstensoep). Maandag en woensdag heb ik heerlijk genoten van een zelfgemaakte salade als avondeten, dinsdag heb ik lekker op werk gegeten (dacht ik). Woensdagavond was trouwens een 'belangrijke' avond, want een nieuw seizoen van CSI zou beginnen! De laatste aflevering van het oude seizoen was ontzettend spannend afgelopen, ik was dus blij dat er nu een vervolg kwam! En mijn god wat een spetteraflevering, vanaf het eerste moment zat ik in spanning weer helemaal erin! Ja, zeker goede, en sorry zusje maar jij moet nog even wachten haha ;) Van tevoren was ik trouwens nog even de douche ingesprongen (was weer nodig) en had ook even mijn onderbenen op de planning staan. Scheren dus ja, en ik heb wéér eens de geniale uitgehangen... Dames en heren, vraag me niet hoe (kan het me niet meer voor de geest halen hoe ik het mesje heb vastgepakt) maar ik ben zo slim geweest om het voor elkaar te krijgen met het mesje een stukje nagel te verwijderen. Nee, niet aan de rand van mijn nagel...vrijwel IN HET MIDDEN ervan!!! Het stukje dat richting rand gaat is wat van het vel losgescheurd, heerlijk gevoel gaf het geheel dus... Ja, ik heb wel eens kleine wondjes gehad, of een flinkere op mijn enkel (vel tussen mesje hangen), maar dit....dit slaat werkelijk alles lijkt me zo! IQ qua gevoel dus direct flink gedaald, hoop dat ik dat weer terug omhoog kan brengen haha :p
Donderdag 30-9 dus de familie weer thuis en in de avond heb ik nog van Jasmijn zitten genieten. Die lag op haar kussen te slapen, maar droomde kennelijk wat. Lag maar met haar pootje gekruld over haar snuit en maakte af en toe spastische bewegingen of geluiden. Lachen!
Vrijdag een heerlijk dagje, ik had namelijk toen en zaterdag vrij van werk. Vrijdag wel in de ochtend nog wat thuis gewerkt én de gastmoeder van Aylien ontvangen ivm haar schaatsen die ik meeneem voor Aylien als ik op vakantie kom. Rond het middaguur stond mijn heerlijke dagje voor de deur: richting stad om te winkelen én om weer een heerlijke muffin met koffie te verorberen. Er waren vanaf woensdag tot zondag (vandaag dus) bepaalde spektakels in de stad: bij Sokos (soort V&D) waren er de '3+1 päivää' (3+1 dagen), en in het winkelcentrum IsoKarhu was er het 'Miinus viirus' oftewel 'minus virus'. Natuurlijk zijn beide genoemde spektakels door het hele land overigens. Maar goed, wat het inhoud? Veel kortingen haha ;) Ik ben dus lekker te voet naar de stad gegaan en nog net niet gesmolten aangekomen. Wat scheen de zon dit weekend zeg!! :o Zelfs met tshirtje en nieuwe jas was het veel te warm (goh, is ook wollen jas he :p ). Ik heb lekker gewinkeld in ieder geval: 2 leuke truitjes, nieuwe tandpasta, cadeautje voor Loes én cadeautje voor mezelf! :D Ik had toch met mijn verjaardag van de familie van die cadeaukaarten gekregen he? Daarvan heb ik 1 uitgegeven en wel aan een heuse Tinkerbel-dekbedovertrekset! :D Partij blij dat ik me ben ;) Volgende week ga ik daaronder slapen, wie weet kan ik dan we zelf naar Nederland vliegen met elfenstof! :p Teveel fantasie haha! Na het winkelen ben ik dus weer van een muffin gaan genieten (ook die waren in aanbieding!), dit keer een karamelmuffin. En mijn god ik kreeg me nu toch een ding op mijn bordje!! :o Voor de vergelijking heb ik een foto gemaakt met mijn telefoon ernaast. Telefoon = 10 cm lang....dus de breedte van die muffin ook zeker! Die was zeg maar 'uit zijn vormpje ontploft tot een megapaddenstoel'. En lekker dat ie was....mwoehahahahahaa! Ja, lekker genoten en zeker verdiend. Terug thuis ging de familie in de namiddag nog zwemmen in het nieuwe, vorige week geopende zwembad; we aten dus pas later. Zwembad schijnt mooi te zijn, wie weet binnenkort maar zelf uittesten! In de late avond nog met afdeling Geleen gekletst; heerlijk jullie weer gehoord te hebben lieverds!
Zaterdag, gisteren dus, een lekker rustig dagje met in de ochtend bladeren ruimen in de tuin. En die zak die op de foto staat is zo'n XXXXXL afvalzak (zeker 2 keer zo breed en 1,5 keer zo hoog) en ja die zit zeker voor de helft vol! Maar goed; wat ik nu weghark ligt er morgen toch weer haha :p Verder lekker gecomputerd en nog op de fiets gesprongen richting HalpaHalli, daar nog wat gewinkeld. In de namiddag lekker gegeten, daarna nog wat Zumba gedaan en weer een lekkere bankhangavond gehad. Heb nog wat chocolademousse gemaakt die ik vandaag (zondag) als lekkertje bij de thee heb.
Vannacht (zaterdag op zondag) er onrustig maar supergoed geslapen (weet het, klinkt onlogisch), maar bij het wakkerworden had ik een erg pijnlijke keel en ook een gezwollen gevoel. Flink wat slijm en helaas ook wat bloed bij ophoesten. Dan maar meteen warme thee/warme melk met honing nemen, helpt altijd! Aleksi vertrok vandaag richting Berlijn, daar heeft hij 4 dagen een congres. Maarit zou in de middag bezoek krijgen van een vriendin met haar kids, die overigens ook vannacht blijven logeren.
Verder heb ik nog een avonddienst gehad die gewoontjes verlopen is, lekker rustig dus. Mijn 'ziek zijn' heb ik niet zo opgemerkt, hoewel ik wel eerlijk moet toegeven me op dit moment nog steeds niet 100% te voelen. Dadelijk toch maar even naar de overkant (familie dus) om temperatuur nog eens opnieuw op te nemen en wat honing te halen. Hopen dat dit vandaag alleen was, niet dat ik morgen ziek in bed lig! We zullen zien.

Na dit lekkere weekend is het weer toch weer om aan het slaan heb ik de indruk; vandaag was alweer een koudere dag met wolken in de namiddag. Jullie hebben het daar ook lekker warm gehad niet? Dat hoorde ik althans van afdeling Geleen vrijdagavond. Geniet er maar van ;) Voor we het weten staan Sinterklaas en Kerst alweer voor de deur! Hier liggen her en der overigens al kerstspullen in de winkels, maar jullie zullen dat ook wel hebben. En al helemaal natuurlijk met de Sinterklaasspullen niet? Zullen vast al in mei in de winkels gelegen hebben... Het moet niet gekker worden ;)

Lieve lieverds daar in Nederland, hou jullie haaks! Volgende week een 'speciale' blog, want dan ben ik alweer een jaar hier... Dat gaat hier thuis ook gevierd worden met eten en koffie+taart na, en waarschijnlijk nog brunchen op zondag met Satu en Toni. Rauma gaat lastig worden, grote kans dat dat een week verschoven word. Maar goed; genoeg leuks nog in het vooruitzicht! :D

Hou van jullie allemaal, hou jullie haaks!
Chan

• 02 Oktober 2011 - 19:45

Ma:

Je krijgt toch geen keelontsteking, of erger nog ontstoken amandelen? Ga maar goed met honing aan de gang (en wat reiki voor jezelf?).
    Alvast weer een hele fijne week! Dikke kus en we tellen samen met jou af! X

• 03 Oktober 2011 - 07:59

OMA Bos:

Lieve geregistreerde verpleegkundige,

Voor zoiets mag je wel wat geld over hebben,tenslotte was dat je doel toen je naar Finland vertrok.Jullie krijgen het nu ook koud.Gisteren was het hier nog 24 graden.Straks komt de schilder en moet ik alle gordijnen er af gaan halen,want hij komt alle ramen schilderen plus de garagedeur.Ja ik wil het netjes hebben als jij komt.Ik kijk er ook naar uit.Nog twee en een halve week.Lieve meid succes met de bladeren opruimen en heel veel liefs Oma

• 03 Oktober 2011 - 08:03

Loes:

aaah je nagelfoto is zo eng >.< kun je btw zorgen dat die muffins ook hier in de buurt verkocht gaan worden (A)? Rust goed uit zodat je snel weer helemaal fris en fruitig bent! *telt ook de dagen af* Xx

• 03 Oktober 2011 - 14:43

Oma Van De Flat Hall:

Hallo chantal wat fijn de je het belangrijke papiertje gekegen hebt. Alweer een stap vooruit in Finland, Proficiat.Wat een nieuwtjes allemaal, we zijn weer helemaal bij. ik verheug me ook dat we elkaar weer spoedig zullen zien , want ik mis je toch echt wel, heel veel succes met alles en een dikke knuffel van je oma.

• 03 Oktober 2011 - 20:29

Rolf:

Als je nog ergens een stuk lint hebt kun je dat onderverdelen in dagen dat je nog moet tot aan de vakantie.
    Deze hang je met een punase ergens op en iedere morgen kun je er een stukje van af knippen zo word het lint iedere dag dat je korter bij je valantie komt een dag korter :)

• 07 Oktober 2011 - 20:34

OMAA:

Heb al een antwoord gegeven maar nu nog even veel groeten en een knuffel voor Jasmijn
    Veel liefs OMA bos