Nóg een week (alleen thuis) dichterbij vakantie!
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
25 September 2011 | Finland, Pori
Daar zijn we weer met een nieuwe blog. Weer een week om, weer een week dichter bij vakantie... Afgelopen donderdag 22-9 precies nog maar één maand, gisteren zaterdag 24-9 precies nog maar 4 weken! :D En als je dan over straat loopt en je weer realiseert dat je bijna weer thuis kunt zijn...dan springt me er toch een stiekeme, brede glimlach op je gezicht.... (foto's) Stiekem ben ik in mijn hoofd ook al mijn koffer aan het inpakken, en aan het genieten van het feit dat ik 2 volle weken thuis zal zijn met daarbij nog eens alle heerlijke activiteiten die op de planning staan...! Als ik nú al geniet, dan moet het op het 'moment van de waarheid' toch wel zéééker genieten zijn, nietwaar?!?! Bedankt trouwens al voor alle reacties op de uitnodiging van het feest, fijn dat een flink aantal van jullie gaat komen! :D
Voordat ik het vergeet: maandag heb ik nog mail gehad vanuit Rauma, maar ik ben helaas niet geselecteerd geworden. Er waren in totaal 27 reacties geweest (op dus 4 werkplekken), waarvan 19 op sollicitatie zijn mogen komen. Er is uiteindelijk gekozen op basis van werkervaring. Volgende keer beter dus, maar ik heb wel nog 2 mails de deur uit gedaan naar 2 oude stage-afdelingen (SEH en interne geneeskunde) met (nu even kort maar krachtig omschreven) de mededeling dat ik bij hun stage heb gelopen, ik een jaar geleden naar Finland geëmigreerd ben, in Pori woon, maar naar Rauma wil verhuizen en dus werk zoek. We zullen afwachten, meer kun je niet doen! :) Bedankt voor al jullie steun op afstand lieverds!
Afgelopen week is weer een normale werkweek geweest, zij het niet dat de familie vanaf dinsdagmorgen niet meer thuis is: die zijn vertrokken op vakantie richting Kefalonia, Griekenland. Ze komen a.s. woensdag 28-9 weer terug.
Ik heb alleen maar ochtenddiensten gedraaid deze week, en realiseerde me vrijdag pas dat ik niet 5 maar 6 dagen achter elkaar gewerkt heb (afgelopen zondag ook erbij geteld)! Dat merk je dan toch wel hoor, zo aan het einde van je werkweek; wat moe en niet bewust van heerlijk 2 dagen vrij!
Op het werk gaat verder alles prima, afgezien van een 'griep'-aanval op de afdeling. Paar patiënten hadden toch last van wat griepverschijnselen. Geen ernstige dingen, maar tja; wat wil je met de herfst he... Ook weer een aantal patiënten in het ziekenhuis gehad, inmiddels bijna iedereen weer terug op de afdeling. Ja, alles gaat nog prima, amuseer me goed! :D Binnenkort toch maar eens met de baas over verder verloop hebben; 8 november verloopt mijn contract, dat is dus direct na mijn vakantie thuis... Ben ook wel in gedachten bezig met eventueel werk zoeken in het ziekenhuis hier in Pori als tussenliggend iets. Maar goed; krijg ik daar werk dat ik eventueel na een paar maanden weer kan opzeggen... Want stel ik zou iets in Rauma vinden en krijgen, dan heeft dat toch echt gewoon de prioriteit. Nou ja, maar geen zorgen maken en er eens goed over nadenken :) We zullen zien!
Hier thuis heb ik ook lekker mijn dingetjes gedaan en maandagavond nog voor de familie gekookt en voor een toetje gezorgd (Nederlandse drop die ik nog had). Binnenkort alweer een jaar bij hun...mijn god wat vliegt de tijd!
Dinsdag lekker genoten van het feit dat ik weer alleen thuis ben. Ik mis de familie heus wel om me heen hoor, maar rust thuis is ook niet verkeerd :) Dinsdag het huis een goed stuk op orde gebracht en 's avonds lekker bankhang-avond gehad (zoals gewoonlijk, haha). Woensdag na het werk nog wat yoga gedaan op de Wii en 's avonds nog met mama gepraat die uit Lourdes terug was gekomen. Fijn te horen dat je het weer zo naar je zin gehad hebt lieverd! :D Ik hoop dat ik ooit ook eens mee kan :) Donderdag van een hartige taart die ik nog in de diepvries heb van mijn feestje een lekker avondmaal gemaakt: gevulde paprika's. Was best lekker! :D
Donderdagavond heb ik nog met Jasmijn buiten gewandeld, en die ging me toch een stuk! :D Had plezier in het wandelen en ben best een groot rondje met haar gelopen. Te zien dat zij zo genoot deed mijzelf totaal stralen! :D
Dinsdag ben ik nog boos geweest trouwens, ondanks dat ik het natuurlijk zielig vond voor Emmi. Zoals gezegd 1,5 week geleden zou ik dit weekend met Emmi een boottocht gaan doen zoals 2 jaar geleden. Ik had echter 1,5 week niks meer van haar gehoord en na een paar berichtjes te sturen met de vraag of de reis nog door ging kreeg ik dinsdag bericht dat ze goed ziek was en totaal was vergeten te reageren op mijn berichtjes. Oftewel: géén boottrip!! Tja, ik was toch wel boos op haar gezien ik 1,5 week niks hoor en dan 3 dagen voor vertrek het bericht krijg (waar ik overigens al bang voor was) dat de reis niet doorgaat. We zijn inmiddels alweer aan het plannen, maar de kans is groot dat dat pas ná mijn vakantie thuis gaat worden. Zij is nog druk bezig met schoolwerk en stage, ik heb daarnaast natuurlijk ook mijn wisselende diensten. Nouja, we zullen zien. Teleurgesteld was ik wel (en ben dat nog steeds een beetje), maar goed; dan maar een rustig weekend alleen thuis!
Vrijdag had ik lekker een avondje rustig thuis zijn: sauna, erwtensoep met worst en brood en film kijken...maar dat avondje werd rond een uur of half 7 'verstoord' door Toni die met de vraag kwam of ik mee wou naar een vuurshow. Ik zal het even uitleggen: we hebben hier dit weekend de zogenaamde 'Pori Päivät' oftewel 'Pori dagen'. In de stad is dan vanalles te doen en te bezichtigen, en vrijdagavond was er aan de rand van de rivier een vuurshow. 7 houten 'beelden' gemaakt door leerlingen van de kunstschool die werden aangestoken. Wel een superleuk idee van Toni en ondanks mijn avondplanning die 'in de war gegooid werd' had ik nu wel wat te doen! :D Was leuk om te zien, maar het vuurwerk met Koninginnedag in Geleen vind ik toch meer de moeite waard haha :p Het weer zat ook niet zo mee; veel wind en ook regen. Maar wel leuk om gezien te hebben en met dat vieze weer heb je een ontzettend goed excuus voor een kop warme chocomel thuis ;) Ook heb ik nog film gekeken, Made of Honor. Een leuke film die ik al eens gezien had, maar nu dus weer de moeite waard was! :D
Zaterdag, gisteren 24-9 dus, heb ik rustig ontbeten, mijn iPod opgeladen en ben rond een uur of 11 richting stad gaan wandelen. Dit weekend is het weer beter dan de rest van afgelopen week, dus droog en vandaag (zondag) zelfs wat zonnig! :D In de stad waren op de winkelstraat en het marktplein allerlei kraampjes waar ik naar ben gaan kijken. Altijd leuke handwerkkraampjes, maar ook bloemenkraampjes en etenswaar. Ook die Engelse fudge-kraam stond er overigens weer! Niks gekocht hoor, haha :p Verder nog wat winkels ingedoken (met nieuwe haarband en strikjes in uitverkoop als resultaat) en nog een keuze gemaakt om toch maar thuis koffie te gaan drinken. Ik wou eerst misschien weer zo'n dikke muffin gaan eten, maar besloot om eerst bij HalpaHalli te gaan kijken of ze van die heerlijke donuts hadden (tja Rico, sorry! :p). En ja hoor; de karamel-donuts waren er nog (2 stuks, met nog 2 choco erbij) én afgeprijsd omdat het van vrijdag waren, dus heeft Chantal die gekocht en meegenomen. Want tja, na zo'n stuk lopen heb je wel wat zoetigs verdiend! Thuis dus een lekkere bak koffie met daarbij een karamel-donut. Verder lekker rustige middag gehad en in de avond weer lekker erwtensoep gegeten. Nog heerlijk in bad gelegen en verder Belle en het Beest gekeken en Melody Time (ook Disney-dvd). Overigens heb ik zelf nog 2 Disney-dvd's online bij Blokker besteld: 10 euro! Was zo'n 1+1gratis aanbieding, dus Chantal is binnenkort The Nightmare Before Christmas én Alice in Wonderland (speelfilm met o.a. Johnny Depp) rijker :D
Vandaag, zondag 25-9, heb ik ietsjes langer uitgeslapen en heb toch maar lekker zondags thuis ontbeten. Ik was eerst van plan om te gaan ontbijten bij ABC (wat Tomi toen in Rauma 's nachts gedaan had), maar dat bewaar ik voor begin oktober. Ik ben rond het middaguur eerst een kijkje gaan nemen in de Orthodoxe kerk, die tegenover het kerkhof en mausoleum ligt. Klein maar mooi, en ook de uitleg die een vrouw gaf was interessant. Wat ik erg mooi vond om te zien trouwens was een jonge vrouw die kaarsjes kwam aansteken (3 in totaal); ze gaf namelijk een hoop emblemen van heiligen een kus (denk dat dat bij orthodoxe geloof hoort zo) en sloeg een kruisje. De kaarsjes die Orthodox-gelovigen branden worden trouwens neergezet vóór de heilige die voor die intentie staat. Na de kerk ben ik doorgereden richting Rosenlew-museum, waar ik Toni zou treffen. Er was ook daar gratis toegang en er werden 5 korte films gedraaid over Pori in oude tijden. Leuk om te zien en ook het museum was erg leuk! Rosenlew is een van de industriële bedrijven in Pori, dat al flinke tijd bestaat en in verschillende industriële takken fabrieken heeft gehad. Tja pa en ma: dat word voor jullie zéker weer eens terugkomen! Klein museum, maar wel leuk om te zien! Na het museum ben ik nog door gegaan naar de centrale kerk van Pori in het centrum, want daar was een muziekavond (iltamusiikki). Die zijn er kennelijk vaker, maar deze viel natuurlijk op omdat die in het programma van Pori-dagen stond en ook gratis toegang had. Mooie muziek, verzorgd door een koor en klein blaas/trom-orkest. Zeker de moeite waard, ondanks dat ik de muziek te hard en bombastisch (dreigend) vond. Bij het naar buiten gaan zag ik dat in november twee avonden 'Musiikkia Notre-Dame katedraalista' is, oftewel 'muziek uit de Notre-Dame kathedraal'. Maar eens even toegangsprijs gaan checken en wie weet weer zo'n muziekavond gaan bekijken... Net heb ik lekker gekookt: brood met daarop een 'prakje' van ui, champignon en tomaat met daarop worst. Lekkuhr! :D Nu lekker een bankhangavondje en weer op tijd naar bed ivm vroege dienst morgen.
Vandaag was het overigens een prachtig zonnige dag, de rest van de week is vooral regenachtig geweest. We hebben het hier nu wel al weer eerder donker, en daarbij horen ook weer de welbekende 'blue moments' oftewel totaal blauwe hemel in de avond. Prachtig om te zien als het helder is, herinnert me elke keer weer aan Lapland samen met Satu :)
Lieverds, hou jullie allemaal haaks! Voor we het weten zijn we 4 weken verder en zit ik lekker thuis op de bank. Hoewel ik me vandaag précies over 4 weken in Heerlen bevind, headbangend en wel bij een concert van PAIN waar ik samen met Tim heen ga. Whiehoew! :D
ps: lieve oma's, bedankt voor de mails cq brief! :D
25 September 2011 - 17:49
Ma:
Vorige week was ik er niet om te reageren en nu ben ik lekker de eerste (denk ik).
Ja, het aftellen gaat hard en allereerst omdat je inderdaad al bijna 1 jaar in Pori bent! Wat gaat de tijd toch snel!
Geniet maar goed van je voorpret voor je vakantie: voordat je het weet is het weer voorbij!
Vandaag kwam er na de afscheidsmis van Pastoor trouwens nog een bekende van oma-van-het-bos even aan ons melden dat ze een aantal boekjes aan oma meegeeft over de Nederlandse invloeden in Finland. Haar broer woont nl. al heel lang in Finland en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging. Ooit al eens van gehoord? Misschien ook wel leuk voor jou!
Tot gauw! (dat rijmt!)
xxx -
26 September 2011 - 13:37
OMA Bos:
Nu moet ik zorgen geeb verkeerde toetsen aan te slaan anders komen er weer rare lettertjes.
Wat een heerlijkheden op de foto!s.Het zal moeilijk zijn een eetadresje te vinden waar jij het nog lekker genoeg vindt.Gisteren ben ik met de andere oma naar een concert geweest.Het L.S.O.
We hebben een goede zondag gehad.Fijn,dat mijn brief aangekomen is..Doe ik liever dan dit.
Nog een paar dagen en de familie is er weer.Gelukkig had jij ook een invulling voor een weekend alleen.
Heel veel liefs en een knuffel.OMA -
26 September 2011 - 18:21
Elianne:
Ik vraag me nog steeds af wat voor iets vies er op die worst zit op de foto, ziet eruit als schimmel ;p En je bent trouwens nog 4 dvd's rijker hè ;)
Leuk verhaal weer!! xx -
26 September 2011 - 20:00
Rolf:
Prachtige haarden ik wil er een :) -
02 Oktober 2011 - 09:06
Pa:
Toen wij de Uspenski-kathedraal in Helsinki bezochten liep daar een oudere heer ook langs alle ikonen van de heiligen ........ totdat de heilige Nokia hem uit zijn devotie haalde !