Heerlijke weer, ONTZETTEND VERSCHRIKKELIJK WEER!!! - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Heerlijke weer, ONTZETTEND VERSCHRIKKELIJK WEER!!! - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Heerlijke weer, ONTZETTEND VERSCHRIKKELIJK WEER!!!

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

03 Juli 2011 | Finland, Pori

Moikka kaikki!
Vanuit een momenteel (zondag 3-7) weer opgedroogd Pori tijd voor een nieuwe blog! Weer opgedroogd? Tja, heb geen idee of we het Nederlandse nieuws hebben gehaald maar het heeft me hier tekeer gegaan gisteravond en afgelopen nacht!!! :o Met bakken, miljoenen bakken kwam het hier uit de hemel vallen. Onweerstorm met ook flinke hagelstenen, denk dat dat alles het beste omschrijft. En ik dacht dat in Geleen de straten ontieglijk blank konden staan...sinds gisteren kan niks meer tippen aan wat ik gezien heb! Kruispunten dik halve meter hoog blank, de achtertuin leek een zwembad...met de auto door het water rijden zorgde voor éénmeterhoge waterfonteinen langs de auto... Maar nu komt nog het ergste: bij ons in het verpleeghuis is vanochtend de bovenste verdieping ontruimd geworden aangezien het dak water lekte. Lees: 30 patiënten verhuizen richting een gelukkig leegstaande afdeling in het stadsziekenhuis. In de kelder heeft het ook blank gestaan, met kennelijk niet zo fris water...aan de kant waar wij ons omkleden kennelijk wat uitwerpselen en aan de andere kant zat er kennelijk wat asbest in het water :s Weet niet wat ik allemaal moet aannemen, maar laten we het er op houden dat het een behoorlijke chaos geweest moet zijn vanochtend! Ik had avonddienst vandaag, dus heb verder alleen de resultaten gezien in de kelder (overal drogers aan het werk, wat een kabaal!). Mochten jullie meer willen zien/lezen/horen zoek dan zelf maar even op internet :) Vast wel iets te vinden! Vannacht ging het dus ook nog tekeer, ben om half 4 ofzo nog wakker geworden en heb wat gefilmd. Indien geïnteresseerden: mail me maar!

Maandag 27-6 en dinsdag 28-6 was ik op werk en verder alleen thuis. Ik kreeg namelijk maandagavond bericht dat de familie nog wat langer weg zou blijven en pas dinsdagavond of woensdagochtend terug zouden komen! Nog langer alleen dus...wat wel resulteerde in lekker doen en laten wat ik wil en weer wat genieten op het balkon van de heerlijke avondzon. Maandag ben ik nog in de stad geweest waar ik nog een gastenboekje heb kunnen scoren! :D Ja, ik heb een tijdje geleden besloten dat ik een gastenboek ga bijhouden, leek me een superleuk idee! Meen dat ik maandagavond nog heerlijk lang met Loes heb zitten kletsen op msn, mijn god meid wat was het fijn je weer gehoord te hebben! :D Dinsdag had ik avonddienst en heb in de ochtend heerlijk op het balkon ontbeten, met de radio aan en krant erbij, genieten van een lekkere zomerse ochtend. Wat wil je nog meer? ;) 's Avonds op werk was een gezellige avonddienst, met nog een leuke/minder leuke draai. We hebben een patiënte die op haar linkervoet al een heel lange tijd een wond heeft. Mijn collega uit de ochtenddienst had de wond verzorgd (gebeurd om de 3 dagen), maar in de avonddienst heeft desbetreffende patiënten tot 2 keer toe het wondmateriaal eraf GEKRABD, met natuurlijk ook het resultaat dat ze in de wond heeft zitten krabben. Niet lekker dus en Chantal heeft 2 keer de wond helemaal mogen verzorgen. Na de laatste keer heb ik de sok van de patiënte maar met wat tape vastgeplakt aan haar been, in de hoop dat ze niks meer los zou kunnen halen...
Woensdag en donderdag had ik vrije dagen, die ik hier thuis heb doorgebracht met mijn normale karweitjes. Woensdag in de namiddag nog een leuke happening gehad, want ik ben naar een poes gaan kijken! :D De eigenares is me komen ophalen met haar auto, gezien het veel te warm was om te fietsen (en zoals later bleek was de route toch langer dan ik gedacht had :p ). De poes is een vrouwtje, Siiri, 6 jaar. Mijn god wat een perfect beestje! Anders kan ik haar niet omschrijven; meteen heel vrolijk om je heen springen, kopjes geven, likken, spinnen...echt een schatje. Verder een makkelijk beestje dat goed op zichzelf kan zijn, niet moeilijk doet met eten e.d. Ja, perfect! Maar goed, eerst nog even erover nadenken, praten met de familie of ik een beestje mag in mijn appartementje en natuurlijk ook kletsen met afdeling Geleen.
Donderdag weer wat gewerkt, nog naar de stad geweest en daarna de familie opwachten die halverwege de dag terug zouden komen. Lekker wat met de kids geravot en geluisterd naar alle avonturen. Zoals gezegd was de familie in Vaasa in oma's mökki, waar ze een heerlijke tijd hebben gehad. Ze zijn ook nog naar zo'n waterpark geweest en Aleksi&Maarit nog naar Helsinki voor een concert van de Foo Fighters. Genoten hebben ze allemaal, stuk voor stuk! 's Avonds ging de familie zwemmen, en ik ging nog naar een andere poes kijken namelijk de allereerste die ik op internet gevonden had en waar ik eigenlijk per direct verliefd op was geworden. Dat is inmiddels al een week of anderhalf geleden, maar het contact is wat moeizaam verlopen. Goed, toen ik ging kijken is het beestje vrijwel meteen onder het bed in gerend (waren kennelijk te veel personen aanwezig voor haar) en heb haar hooguit 5 minuten OP AFSTAND kunnen bewonderen! Daar verdween mijn 'liefde' meteen..dikke NEE dus! Eén geluk is dat ik dus geen moeilijke keuze heb moeten maken........
Vrijdag 1-7 weer een dagje gewerkt (ochtenddienst) en daarna thuis veel haast om me voor te bereiden op mijn verblijf in Rauma! :D Mijn god wat had ik daar naar uitgekeken, weer terug waar ik 'thuishoor', heerlijk! De familie was weg, geen idee waarheen, en dus kreeg ik gelukkig een lift van Toni, was te warm (en het begon net te onweren) om naar het busstation te lopen, zoals eerst gepland. Ben thuis trouwens nog flink op mijn bek gegaan, sorry dat ik het zo zeg maar zo was het wel :p Ik had gedoucht maar mijn voeten waren nog wat vochtig. Tel dat op bij gladde vloer en daar ging Chantal, met haar arm hard tegen de scherpe rand van een hoog rek wat hier staat. Inmiddels is op mijn onderarm de blauweplek en schaafwond echt een wondje geworden, zo'n heerlijk oppervlakkige...auw!! Om 17:00u had ik de bus richting Rauma, waar vriend Tomi me heeft opgepikt. Zoals gezegd zou ik bij hem logeren en ook de dag doorbrengen. Hij woont in een mooi ruim appartement, prima plekje naar mijn mening! We zijn eerst even daar geweest en hebben de rest van de avond/nacht doorgebracht op verschillende plekken in Rauma, trouwens nog met vriendin Heidi erbij en nog wat andere bekenden. Heerlijk om op diverse plekjes lekker te genieten en kletsen! :D We zijn o.a. geweest op Poroholma; een campingplaats aan het strand van Rauma, daar was namelijk iemand die een bekende Finse zanger imiteerde en daarna een karaokewedstrijd. Leuk om te zien! Uiteindelijk lag ik om 3 uur 's nachts in 'mijn bed' in Tomi's appartement.
Zaterdag, gisteren dus, wat uitgeslapen, lekker ontbeten en daarna heeft Tomi me richting Café Sali gebracht waar ik wat meiden zou treffen. Helaas kwam er maar 1 van de vele opdagen, maar ondanks dat was het supergezellig natuurlijk! :D Het was Maija, ik had haar in geen maanden meer gezien en het was dus heerlijk om weer eens lekker bij te kunnen kletsen! Maija is helaas nog bezig met de opleiding, zij gaat in de herfst afstuderen. Grappig trouwens om nu ook met haar gewoon lekker in het Fins te kunnen babbelen ;) Voor veel Finse vrienden van me is dat nog steeds erg raar en het resultaat is dan ook dat vrij veel mensen nog steeds Engels tegen me spreken :p Na Café Sali ben ik nog wat gaan winkelen met als resultaat een nieuwe pyjama (in aanbieding, had ik al lange tijd op het oog), nieuwe tandpasta en nieuwe mascara. Mijn god wat was het super weer in Rauma te zijn en iedereen te zien! :D Voldaan ben ik weer teruggegaan naar Pori (helaas), waar Toni me weer naar huis heeft gebracht; ik kreeg namelijk zaterdagochtend een sms van de familie dat ze op het laatste moment nog een boottochtje naar Stockholm gingen maken ivm op het laatste moment gevonden goedkope tickets. In de avond had ik nog het afstudeerfeest van Satu, maar hier kon ik pas later terecht ivm het ontzettende noodweer. Het broertje van Satu is me uiteindelijk komen ophalen en heeft me een lift gegeven :) Het feest was gezellig, ondanks het feit dat er véél minder mensen waren komen opdagen dan uitgenodigd. Rond middernacht ben ik naar huis gegaan, Satu is toen nog lekker meegelopen.

Ja, ik heb een érg geslaagde week achter de rug! :D Vooral het weekend was weer heerlijk, en er ligt vrij binnenkort nóg een superheerlijk weekend voor de boeg! :D Ik ben afgelopen zomer tijdens mijn vakantie in Rauma met Heidi en een vriendin van haar door een bekende uitgenodigd en hebben 2 dagen doorgebracht op Kuuskajaskari, een eiland voor de kust van Rauma. Deze bekende (man van in 40) heeft ons goed verzorgd, hij betaalde alle drankjes en eten e.d. En ook dit jaar was ik weer uitgenodigd en het weekend dat ze wouden gaan heb ik vrij van werk! :D Heerlijk om dat weer te kunnen doen, kijk er érg naar uit want afgelopen jaar was het súpergezellig!
Ik heb ook al wat meer kunnen bedenken trouwens wat ik met Dagmar kan doen en ook met pa en ma. Het beste vooruitzicht nu: met papa en mama naar de 'Black Lace Night' in Rauma incl. overnachting en de totale zaterdag ook nog daar kunnen doorbrengen! :D Heb er zin in lieverds! Maar allereerst komt Dagmar, hopelijk kunnen we van de week een definitief 'programma' opstellen.

Ik weet dat jullie hoogstwaarschijnlijk vraagtekens hebben gezet bij één zin die in bovenstaand verhaal is vermeld, afgerond met heel wat punten.... “Eén geluk is dat ik dus geen moeilijke keuze heb moeten maken........”, herinneren jullie hem nog?
Ja dames en heren, jullie lezen en snappen het goed: CHANTAL HEEFT VANAF DONDERDAG EEN POES!!! :D De familie hier thuis had er geen problemen mee dat ik een huisdier wou, dat was natuurlijk het belangrijkste :) Ik heb besloten om Siiri over te nemen van de eigenares! Ze word weggedaan ivm veel werk van de eigenares, en is dus geheel gratis op zich. Zij het niet dat ik haar wel nog opnieuw moet laten inenten, een microchip wil en een EU-paspoort, maar die kosten neem ik graag op me! Verder krijg ik al haar spulletjes ook mee, scheelt alweer wat aankoopjes! Foto's zal ik snel gaan plaatsen, maar in de bijgevoegde foto's al een klein voorproefje ;)

Overigens: allereerst nog wat foto's die ik van Satu gekregen heb van Juhannus, o.a. ik zwemmend in de 'koude' zee! Enjoy!

Chantal

• 04 Juli 2011 - 06:09

Rolf:

Een schrale troost voor je in Denemarken schijnt het nog heftiger geregend te hebben!
    En Asbest in het afval water??? zolang als het nat blijft kunnen de stofdeeltjes niet gaan zweven goed dat ze het zo snel door hadden dus kan het weer verwijderd worden voor het helemaal droog is. En over de kelder en wat daar rond dreef.....nu weet je waarom in een paar hoge laarzen in me werkbus heb liggen veel installaties staan in kelders! Overigens voor iedereen oppassen met ondergelopen kelsers als je niet weet of er mischien stopcontacten of apparaten onder water staat waar nog stroom op staat!

p.s. Katten hebben een goed 6e zintuig om te zien wie goed in de zin heeft en niet dat Siiri zo naar je toe komt spreekt voor je, maar dat wisten we al ;)

Rolf

• 04 Juli 2011 - 09:55

Ma:

Mijn God, heb je een nieuw stopwoord of zo?

• 19 Juli 2011 - 20:20

Oma Bos:

Dit is wel eern late reactie maar ik heb waarschijnlijk dit verhaaql gemist Jullie hebben intussen
    wel b eter weer dan wij hier ,geen kou meer
    veel liefs en tot schrijfs
    OMA bos