Niet meer alleen :)
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
10 Juli 2011 | Finland, Pori
Zo, weer een week achter de rug met 'veel' werken, maar ook veel plezier! :) Ik moet eerlijk toegeven dat mijn geheugen me op dit moment in de steek laat en ik niet meer goed kan herinneren wat ik naast mijn werk heb uitgespookt (met name aan het begin van de week).
Ik heb maandag t/m donderdag, vandaag (zo 10-7) en gisteren (za 9-7) gewerkt. Maandag en gisteren avonddiensten, de rest van de week ochtenddiensten. Op het werk gaat nog steeds alles prima :) Als ik me elke keer realiseer dat ik met mijn aanwezigheid ook een steentje bijdraag in de dagelijkse routine, voelt dat goed :) Ik amuseer me nog steeds elke keer, ook al zweten we ons vreselijk kapot als het buiten warm weer is. Echt, het zweet loopt je dan overal....écht OVERAL :p Maandag had ik overigens voor het eerst avonddienst tot 9 uur (normaal duurt ie tot 8) en vandaag had ik voor het eerst ochtenddienst vanaf half 7 (ik heb ook de gezamenlijke overdracht mogen doen, als in alle afdelingen samen. Gelukkig niks bijzonders, maar wel lekker in het Fins gekletst!). Ja, het gaat super! :D Momenteel word trouwens het dak gerenoveerd na de schade na de regenstorm van afgelopen weekend. Slecht nieuws: gisteren heeft het weer ontzettend tekeer gegaan... Mochten jullie niks meer van me horen: gebouw ingestort of we zijn allemaal verdronken :p Wie weet komt dat wel in Nederland op het nieuws dan... ;) Trouwens, de schade aan het stadion van Twente stond hier in de krant! Heb helaas geen foto meer kunnen maken, moet ik morgen maar even doen. Geen leuk nieuws natuurlijk, maar zo zien jullie dat ook Nederland soms de Finse krant haalt!
Tja, wat heb ik voor de rest uitgespookt... Zondag- en maandagavond lekker in mijn eigen appartementje genoten van óntzettend lekker avondeten: een baguette met sla, tomaat en de koude salade die ik van Satu's feest had meegekregen. My god wat lekker was dat! :o Verder niks bijzonders beleefd die 2 dagen.
Woensdag kan ik me al helemaal niet meer herinneren haha, zal dan ook wel niks bijzonders gebeurd zijn ;) Of wacht, nee toch! :D Ik heb Maarit en Aleksi geholpen met schilderen in het appartement wat nu leeg is. In het eerste appartement woonde een jongen, Ville, maar die is verhuisd. Ik heb al eerder aangegeven dat de moeder van Maarit daarin zal gaan intrekken, aan het eind van deze maand (de 23e) is het dan zover. En zoals eerder aangegeven mocht ik gaan schilderen, wat ik dus woensdag in de middag en avond gedaan heb! :D Minder leuk was het plafond schilderen, leek alsof mijn halsslagaders op ploffen stonden... En tja, natuurlijk kramp in mijn nek!
Donderdag was een speciale dag want zoals in de vorige blog stond geschreven kwam mijn lieve eigen poes naar mij toe! :D Rond een uur of half 3 in de middag was ze daar dan: Jasmijn! :D Ofja, eigenlijk Siiri maar ik wou graag een eigen naam geven. Het is dus Jasmijn geworden! Het gaat goed met haar hier, hoewel alles voor ons allebei (maar vooral voor Jasmijn) erg vreemd is. Het gaat dan ook nog niet super goed (2 keer lichtjes gebeten, weet nog niet goed waar ze wel en niet mag komen) maar we komen er wel! Haar vorige eigenares gaf aan dat toen ze pas bij haar was het dik een week duurde voordat ze wat gewend was. En natuurlijk; dat heeft ook tijd nodig. Die tijd krijgt ze ook gewoon! :) Inmiddels heb ik een vervoersbox, halsbandje, adreskokertje voor aan halsbandje, speeltje, nagelschaartje, vitamine-snoepjes en een uitlaatlijn voor haar gekocht (die laatste ga ik nog ruilen trouwens, vond hem wat kort). Vooral een halsbandje uitzoeken was lastig, waarom zijn er ook altijd met alles pullen zó véél keuzes mogelijk?!? Het is nu een paarse geworden, met een reflecterende streep erop :) Simpel, maar het staat haar mooi. Ja, heerlijk om eindelijk een eigen poes te hebben en voor zo'n beestje te kunnen zorgen! Waar ik nog achter ben gekomen: Jasmijn vind yoghurt lekker! Leuk om haar daarop af en toe te kunnen trakteren. Ik ben vrijdag (toen had ik de hele dag vrij) meteen met haar naar de dierenarts geweest, waar ze alle inentingen heeft gekregen, een microchip en een dierenpaspoort. Ze is dus tiptop in orde en kan éventueel eens mee op vakantie naar Nederland :) Heeft natuurlijk wat gekost bij de dierenarts, maar dat had ik er helemaal voor over! Scheelt natuurlijk ook nu ik een écht inkomen heb haha ;) Oh, trouwens, ik heb de indruk dat ze soms achter muggen/vliegjes aangaat! Een muggenkiller dus, scheelt mij weer bulten! Ofja, die komen er toch altijd weer in grote getallen, kennelijk ben ik echt een goeie prooi.... -_-
Vrijdag heb ik ook nog éín-de-lijk een pakketje kunnen ophalen wat ik al ruim een maand geleden van H&M besteld had online. 1 product kwam pas later, vandaar dat ik zo lang heb moeten wachten. Wel netjes van H&M: vanwege het lange wachten 5 euro korting! Waar ik het meest blij mee ben is de zomerjurk die erbij zat, heerlijk wat een mooi en lekkerzittend ding! :D
Gisteren, zaterdag 9-7, een erg korte avond voor me. Ik had avonddienst zoals gezegd en eigenlijk ook vandaag, maar een collega vroeg of ik kon ruilen. Gezien ik erg makkelijk ben met ruilen en werk was dat natuurlijk geen probleem, wat wel resulteerde in een korte avond wakker kunnen zijn thuis, waardoor ik helaas niet bij de familie heb kunnen zijn want die hadden gasten. Maar goed, dat was geen probleem en dus heb ik lekker in mijn eigen appartement kunnen eten en bij Jasmijn kunnen zijn :) In de ochtend heb ik trouwens nog een nieuw plantje gekocht, staat er weer wat kleur binnenkort...en dat voor 50 cent...
Vandaag ben ik nog op de fiets gesprongen na werk om een Fins spel te gaan kopen: Mölkky (http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6lkky voor de liefhebbers). Dit spel heb ik toen met Juhannus gespeeld. Het is de bedoeling dat je een totaal aantal punten moet scoren (wij hadden toen 24). Als je 1 kegel omgooit word dat aantal geteld, gooi je 'per ongeluk' meerdere om in 1 worp dan word het totaal omgegooide kegels gerekend. Je moet dus op het totaal proberen uit te komen. Wie dit als eerste haalt heeft gewonnen. Overigens: ga je over het totaal heen, dan moet je uiteindelijk proberen deze overtolligheid weer weg te werken door dat aantal om te gooien. Dus, lieve Dagmar en ouders van me: als jullie hier zijn zijn er ook oud-Finse spelen te houden! :D :p
Over Dagmar gesproken: we hebben deze week een grove planning op kunnen stellen voor als ze hier is. Mijn god wat kijk ik ernaar uit om weer Nederlandse gasten hier te krijgen! :D En wat kijk ik uit naar de herfstvakantie......AAARGH IK MIS JULLIE NEDERLANDERS HOOR!!!! :(
Niet komende week maar de week erna krijg ik weer een nieuw rooster, dan kan ik ook met papa en mama meer gaan vaststellen. Vanavond maar alvast een mailtje met ideetjes de deur uit doen, kunnen we al voorkeuren aangeven!
Zo heej, dit is een vrij korte blog geworden! Trots trots trots op mezelf; ik kan het dus tóch! :p Komende week weer een werkweek voor de boeg, met dinsdag en het weekend vrij. Zoals gezegd breng ik het weekend door in heerlijk Rauma, zij het op eiland Kuuskajaskari in aanwezigheid van ontzettend gezellige mensen! :D Hopelijk word het goed weer, we houden onze vingers gekruist. Verder geen bijzondere plannen, we zien wel wat de week ons brengt. De familie gaat vanaf morgen (maandag 11-7) ook weer aan het werk; de vakantie zit er voor hen weer op. 4 weken, die zó omgevlogen zijn! Helaas gaat dat altijd zo met vakanties.... ;)
Lieverds; hou jullie haaks daar en blijf genieten van elke dag, dan doen wij dat hier ook! Geniet van de zomer en eventuele vakanties!!!
Chantal (en likje van Jasmijn)
ps: nog 2 mensen die een diploma rijker zijn geworden deze week: Elianne en Dagmar. Lieve zus en vriendin: van harte gefeliciteerd en geniet van dat papiertje! :D
11 Juli 2011 - 17:11
Annemie:
Ha die Chantal,
Even nog een tip: Als je de poes aan de lijn wil doen; niet aan een halsbandje, maar aan een tuigje. Ze kan dan minder snel ontsnappen en het is veiliger voor haar.
Tip 2 : voorzichtig met yoghurt! katten mogen eigenlijk géén koemelk.
Verder wens ik je veel plezier met haar.
Groetjes vanuit een zonnig Nieuwstadt, Annemie -
13 Juli 2011 - 06:07
OmaMa:
Ergaat het een en ander fout met mijn schrijven Ik heb al een reacteie gegeven maar die kwam niet door Nu maar weer proberen Het is nu 8 uur en ik moet nog ontbijten
Fijn dat je nu een huisgenote hebt en het ook goed gaat met je werk.Het feest van Elianne was geweldigDe tuin zag heel goed uit met overal tafels en verlichting en de catering was zoals te doen gebruikelijk ook weer fantastisch Nog even en dan komen je ouders Die hebben ook wel een vacantie verdiend,Verwen ze maar goed Veel liefs Oma -
13 Juli 2011 - 09:07
Ma:
Je mist de Nederlanders, maar Nederland niet?
Het is en blijft een kikkerlandje hier hoor; gisteren heel warm en benauwd en nu moeten we de lichten weer aan doen omdat het donker, miezerig weer is.
Maar volgens mij is het bij jou mooier. Heb gisteren Anne via Googlemaps jouw straat even laten zien; zij moest ook een straat (hier in Geleen) opzoeken waar ze een huisbezoek moest brengen.
Knuffeltje voor Jasmijn-Siiri, had ze niet op een van de foto's een tuigje? -
15 Juli 2011 - 14:45
Oma Van De Flat:
hallo eindelijk weer eens een woordje van mij , ik vind het nog altijd moeilijk met de pc te werken.Ik heb zolang niks meer van jou gehoord, en jij niet meer van mij.Heb nu weer alle verhalen en gebeurtenissen van je gelezen ,het gaat je goed fijn zo! Met mij gaat het nog wat op en neer, ik probeer me bezig te houden maar dat lukt niet altijd,ik hoor van andere die in de zelfde situatie hebben gezeten dat dat erbij hoort.Mail je me nog eens ? Heel veel liefs van Oma ,ik mis je toch wel en mijn autootje mis jou ook x x x !