De laatste uurtjes thuis
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
07 Oktober 2010 | Nederland, Geleen
Momenteel bevind ik me thuis op de bank, me naast me Elianne (druk aan het leren voor PW-week) en op de andere bank pa en ma. Bij ons brand een heerlijk haardvuurtje, zoals alleen papa die kan maken (trust me, mijn pogingen zijn nooit gelukt!). We hebben vreselijk zitten genieten met oude foto's en ik kan concluderen dat mijn jeugd de mooiste periode uit mijn leven is!
Als ik het zo bekijk is het wel grappig dat ik een jaar na dato weer een blog ben begonnen en dat ik weer naar Finland ga :) Weliswaar niet vanuit Rauma, maar nu vanuit Pori. Zenuwachtig ben ik er niet voor, ik kijk héél erg uit naar dit begin van een nieuwe fase in mijn leven. Volgens mij heb ik geen beter gezin kunnen vinden..net bericht gehad dat zij zorgen voor de kosten van mijn taalcursus! :o Ook het zoontje is al aan het kijken hoe hij me Fins kan gaan leren (en dat met 5 jaar!), dus dat móet wel goed gaan komen! In mijn vrije tijd mag ik ook gewoon naar Rauma om daar vrienden te ontmoeten enzo... My god echt super! :D Maar..naast fun ben ik er natuurlijk in eerste instantie om te werken, iets wat ik zeker zal doen!
Zoals gezegd is deze week een week geweest van nog meer spullen uitzoeken en inpakken, het 1e pakketje is al op de post, de koffer gaat waarschijnlijk nét over de 20 kilo heen..helaas pindakaas, dan maar bijbetalen.
Ook heb ik weer een paar moeilijke momenten gehad in het afscheid nemen... Maandagochtend van Nathalie, dinsdagavond van mijn tante en lieve oma en vandaag van opa en oma (opa gaat wel nog mee uitzwaaien!), Myriam, Joël en Loes. Ja, ik merk nu hoe hard het me valt, ben ook echt emotioneel zoals ik altijd ben (yes, daar is mijn eigen ik ;) ).
Er zijn zoveel dingen die ik nog tegen iedereen had willen zeggen, gevoelens die ik had willen uiten. Dit is helaas niet gelukt omdat ik teveel wou zeggen of het gewoon niet over mijn lippen heen kreeg... Bedankt allemaal, jullie betekenen heel veel voor me :) Wat jullie me allemaal gegeven hebben is onbeschrijflijk en ik hoop dat jullie dit ook de komende jaren zullen blijven doen :) Weliswaar op een andere manier maar toch. De mensen die je leert kennen in je leven (goed of slecht) zijn meer waardevol dan wat dan ook. Ik hoop dat jullie allemaal in mijn leven willen blijven :) Duizendmaal dank iedereen, voor alles wat was, wat is, en wat komen gaat!
Morgen vertrekt om 6:15u de auto hier naar Düsseldorf (waarna een mega stortvloed van tranen volgt op Düsseldorf, volg de nieuwsberichten op NOS voor waterschade :p), om 8:50u vertrekt mijn enkele reis Finland. Ik zal morgenavond doorbrengen in Rauma, waarbij ik overnacht in een Bed&Breakfast. Zaterdag zal ik nog wat gaan winkelen en dan in de avond de bus pakken naar Pori waar ik mijn gastgezin ga ontmoeten. Ik ben benieuwd! Morgenavond en zaterdag overdag eerst lekker ontspannen met vrienden in Rauma, heerlijk iedereen weer te zien!
Vanaf 9-10 zal ik een nieuw adres hebben, namelijk:
Perhe Lahti
- Chantal van Eijnatten
Muuntajamäki 4
28600 Pori, Finland
Mijn telefoonnummer wordt: 00358-449328020
Let op!! 2 november a.s. zal mijn Nederlandse nummer komen te vervallen!!!
Denken jullie ook nog aan het doormailen van adressen zodat ik iedereen kan toevoegen aan mijn adresboekje? En aan geboortedata? Bedankt! :)
Lieve, lieve mensen, nogmaals: ontzettend bedankt voor alles wat we tot nu toe samen hebben mogen meemaken! En alvast bedankt voor alles wat nog komen gaat :)
Jullie zijn de besten! :)
Bedankt voor al jullie telefoontjes, kaartjes, lieve woorden en persoonlijke momenten van afscheid nemen de afgelopen weken!
Ik hou jullie goed op de hoogte van mijn avonturen!
Een ontzettend dikke pakkerd,
Chan
07 Oktober 2010 - 21:13
Pa:
Hoi lieve meid,
de voorlopig laatste nacht in je eigen bed op je eigen zolderkamer. Zelfs de auto kreeg het te kwaad bij het naderend afscheid. We zorgen dat het eerste deel van je reis desondanks gaat lukken. Welterusten en tot morgenvroeg. -
08 Oktober 2010 - 03:21
Rolf & Nicole:
We komen je niet alleen uitzwaaien dadelijk (wat een tijd zeg!) maar je zult ons zeker niet kwijt zijn we weten je te vinden daar en mocht het nodig zijn dan zijn we er 24/7/365 voor je!
Maar ik weet stiekempjes lekker dat jij een geweldig nieuwe leven gaat opbouwen daar en een onbreekbare link zult blijven behouden met mensen hier!
In lak'ech meid!
Rolf, Nicole, Geordi & Paco
(Paco zal de wandelingen in het bos met je gaan missen) -
08 Oktober 2010 - 04:45
Kleine Zusje:
Hey meis,
Mooie reis is begonnen en dat zal er vast een zijn die jij zult kunnen maken en waar je geluk zult vinden!
We denken aan je en om op Rolf zijn bericht te reageren.. Die schrikkeljaar-dag die bij hem niet inbegrepen zit in de 24/7/365, die dag kun je ook nog wel bij mij terecht!!
Hou van jou! xx -
08 Oktober 2010 - 09:11
Dagmar:
hey meid,
Het avontuur van jou is nu echt begonnen. Ik wil dat je er alles uit haalt en zal er altijd voor je zijn:)Ik zal je ook missen maar weet dat je met je gedachten bij me bent.je beeldje staat bij mijn bed en het is het eerste dat ik zie als ik ga slapen en het eerste wat ik zie als ik opsta.
ik wens je heel veel suc-6 en wie weet sta ik voor je het door hebt weer voor je neus.
ugroetjes en één suuuuuuuuuuuuper megaaaaaaaaaaaaaa knuffel
friends forever Dagmar -
08 Oktober 2010 - 10:16
Alice/White:
Fijn om je te hebben mogen leren kennen, zo kort voordat je ons kikkerlandje gaat verlaten. Bedankt en het gaat je goed in het verre Finland! Ik wens je al het goeds!
Liefs en groetjes
Alice/White -
08 Oktober 2010 - 12:51
Claudine:
Lieve Chantal,
Ik wens je heel veel succes, plezier, geluk en mooie tijden met vriendschappen e.d. toe in Finland.
Mooi 'afscheids' verhaaltje heb je gemaakt!!
Meid het ga je goed...
Liefs xx Claudine
Mede-HBOVster ;)
Ciaooo!! -
08 Oktober 2010 - 13:47
Maurits:
Zou Sanne toegevoegd mogen worden aan de maillijst? Ze was wel geinteresseerd in je Finse avonturen.
Heb je een goede reis gehad vandaag? -
10 Oktober 2010 - 08:30
Koos:
Beste Chantal,
terwijl ik momenteel werkzaam ben in de sektor waar voorgoed afscheid wordt genomen, mag ik mij verheugen op het feit dat dit afscheid niet definitief is! Ik kijk dan ook uit naar jouw vervolg "De eerste uurtjes buitenshuis...." SUKSES!