Sinterklaas en een witte week! :D - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Sinterklaas en een witte week! :D - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Sinterklaas en een witte week! :D

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

11 December 2011 | Finland, Pori

Moikka!
Daar zijn we weer met een nieuwe (normale/langere) blog na een lekker weekje :) Een weekje dat begon met het heerlijk avondje van Sinterklaas natuurlijk! Want ook dat hebben we weer traditioneel gevierd.

Maandagavond was het tijd om de schoen te zetten bij de open haard, waarboven ik de Sinterklaasvlag had opgehangen samen met Siiri. Maandagochtend moest ik bij Siiri blijven gezien ze wat ziekjes was en Maarit in de ochtend op het werk was. Uiteindelijk ben ik tot half 1 in de middag met Siiri samen geweest, maar we hebben het gezellig gehad :) We hebben allebei 's ochtends nog een tekening voor Sinterklaas gemaakt en nog een Disneyboek gelezen met Prinsessenverhalen. Van Maarit kreeg ik overigens wat lekkers voor bij de koffie als 'tegenprestatie'; lief van haar maar eigenlijk niet nodig! In de middag nog naar de winkel geweest (onder andere Lotto-kerstkalender gekocht, eens kijken of we wat winnen!) en in de namiddag had ik Satu nog op bezoek ivm het alvast kopen van treintickets richting Tampere, waar we a.s. zondag 18-12 naar toe gaan voor een dagje kerstshoppen! :D Laat in de avond was het tijd voor schoenzetten met daarbij 3 tekeningen en natuurlijk wortel en water voor het paard. En toen snel slapen....

….en dinsdagochtend 6-12 werd er aan de deur geklopt door een blije Santeri met de melding dat Sinterklaas en Zwarte Piet geweest waren! :D Snel naar de familie en begonnen met cadeautjes uitpakken. Voor Maarit was er een kaarsje, servetten en een chocoletter, voor Aleksi een Yhatzee-spel en een chocoletter, voor Siiri een opbergdoos met Sintsnoep, een kleine jutezak met Sintsnoep, een borduurset en een hoofdlampje, voor Santeri een opbergdoos met Sintsnoep, een kleine jutezak met Sintsnoep, Ministeck en een hoofdlampje, en voor mijzelf een lekker geurtje, Winnie de Poeh-dvd, Tijgetje-dvd en Tinkerbel-sloffen! :D Iedereen was ontzettend blij met de aanwinsten, en wat vooral super was om te zien is dat Santeri ontzettend blij is met z'n Ministeck! Dat is echt al héél oud maar nog steeds leuk dus! :D De familie had dinsdag overigens vrij ivm Onafhankelijkheidsdag in Finland; dé nationale feestdag van Finland. Ik had avonddienst en heb daarna nog de ontvangst van gasten door de president gekeken op tv, altijd een happening qua jurken. Maar, wat bleek bij thuiskomst: Sinterklaas was ook in mijn appartement langsgeweest! :D Ik had nog een Knorretje-dvd, 2 boeken en thermo-kleding gekregen! :D Ja, het was een super Sinterklaas weer! Nu kan ik nog een maand of 2 vooruit met pepernoten en chocolade, maar goed... :p

Voor de rest een lekkere werkweek geweest zowel in het verpleeghuis als thuis. Thuis heb ik nog 2 dagen kunnen koken voor de familie naast mijn normale karweitjes. Erg fijn om ook dat weer eens te kunnen doen! :D In het verpleeghuis ging alles zijn gangetje, ook heb ik al een deel van mijn nieuwe contract ondertekend (nu tot 6 februari, maar kan daarna gewoon door hoor!). Ik heb het meteen met Sirkka-Liisa gehad over het eventueel al plannen van een vakantie en dat was geen probleem! :D Dus, lieve mensen daar in Nederland: IN APRIL IS CHANTAL WEER IN HET LAND!!! :D Hoogstwaarschijnlijk 14-23 april. Een súperhéérlijk vooruitzicht, met daarin o.a. het concert van Nightwish in Brussel en de Elf Fantasy Fair! :D
Ik heb deze week ook weer van Jasmijn kunnen genieten want ze is deze week 3 keer in de ochtend bij mijn wakker worden naar mijn bed toe komen lopen om me goedemorgen te wensen! :D Niet in bed, maar naast mijn bed ter hoogte van het hoofdeinde. Heb haar lekker gekriebeld en zij heeft mij kopjes gegeven. Heerlijk zo'n lieve momentjes! :D Maandag toen ik terug kwam van de winkel heeft ze dik 5 minuten mijn handen zitten likken, ook zoiets schattigs! :D

Donderdag 8-12 heb ik trouwens voor het eerst een drukke dag gehad op werk! Ja, dat kan ik écht zeggen dat het druk was, ben in ieder geval de héle dag bezig geweest en ben pas bij naar huis gaan naar de wc kunnen gaan haha :p In de ochtend waren we maar met z'n vijven, wat betekent dat de C-vleugel 3 en de A-vleugel 2 verpleegkundigen krijgen. Ik was ingedeeld op de A-vleugel wat voor mijn collega Eija en mijzelf betekende flink aanpoten en doorwerken. Halverwege de ochtend hadden we nog een of ander overleg met directeur en nog wat 'belangrijke personen', maar ook zou de afdelingsarts weer langskomen. Sirkka-Liisa (afdelingshoofd dus) kon niet uit de vergadering weg en keek daarom mij aan 'Chantal-schat, zou je alsjeblieft...' en dus mocht Chantal met de arts de visite gaan doen....in het Fins dus ja :p Werd nerveus maar zei mijn best te gaan doen en zoals verwacht.....viel het achteraf reuze mee! :D De visite is niet zo uitgebreid en bijzonder als in een ziekenhuis overigens. Hier op onze afdeling worden aandachtspunten gedurende de week genoteerd in een schriftje en aan de hand daarvan word visite gelopen. Niet elke patiënt word dus behandeld, alleen de genoteerde bijzonderheden. Maar goed, alles ging goed en het was zeker leuk en uitdagend om te doen! :D Denk dat ik zeker ga vragen of ik het vaker mag doen, maar dat zal zeldzaam zijn gezien Sirkka-Liisa altijd visite loopt. Ja, ben toch wel trots op mezelf voor deze 'moeilijke stap'! :p In de middag moest ik nog de veranderingen in medicijnen aanpassen, medicatiebestelling ophalen/controleren/inruimen en nog een kleine overdracht doen van de artsenvisite en het feit dat een bewoonster weer terug zou komen uit het ziekenhuis. Daarna naar huis en helaas in de avond niet mee kunnen gaan naar de kerstavond van de dagopvang, gezien ik wat hoofdpijn had en me niet 100% voelde. Dan maar in bad onder genot van mijn badschuim en kerstmuziek.

Vrijdag 9-12 had ik vrij van het verpleeghuis en had voorgenomen om te gaan zwemmen met koffie en lekkers toe. In de ochtend dus richting stad lopen met lekker flinke wind tegen; ging weer goed tekeer! Lekker gezwommen in een rustig zwembad (dik 500mtr gezwommen, vond ik wel goed van mezelf!) en daarna nog genoten van het bubbelbad en de sauna's (Turkse stoomsauna en gewone sauna) en daarna richting centrum om weer een koffie met dikke muffin te gaan genieten. Dit keer vanille met chocosaus, jumjumjum! :D Verder nog wat kerstcadeaus gewinkeld; voor Maarit en Aleksi een nieuwe kalender voor in de keuken en voor mezelf een dvd-box van Love Actually&The Holiday! :D Maar goed; die moet netjes wachten tot kerst he, maar superblij ben ik er nu al mee! :D Uiteindelijk kwam ik pas rond half 5 thuis aan, ben dus dik 7 uur van huis weggeweest en in beweging! :D Op het kerkhof is het trouwens ook al een aantal weken weer mooi: her en der branden weer kaarsjes en zo met de sneeuw erbij ziet het er prachtig uit! Oma v/h Bos, omdat ik weet dat jij het zo mooi vind heb ik dus wat foto's gemaakt! :) 's Avonds hebben we heerlijk gegeten; lasagne met kip en pesto. Mijn god wat was dat lekker! :O Sorry mama dat ik het moet zeggen, maar deze lasagne was lekkerder dan die die jij normaal maakt :p Lekkerder ja, die van jou is dus óók lekker! :p Zal je recept sturen, zeker de moeite waard! In de avond lekker Het grote verhaal van Winnie de Poeh gekeken met wat chippies erbij, daarna naar bedje.

Gisteren, zaterdag 10-12, ook vrij van het verpleeghuis en in de ochtend ben ik afval gaan wegbrengen, en vitaminetabletten en parfum gaan kopen. Die parfum heb ik al maaaanden op het oog en heb ik nu deels van een cadeaubon kunnen kopen. Ook dit gaat onder de kerstboom en moet dus even wachten! In een tweedehandswinkel heb ik nog een mat voor onder de kerstboom gescoord, dat is iets wat hier ook traditioneel is heb ik de indruk :) Rond het middaguur genoten van de film Ratatouille op tv en daarna mijn appartementje wat in kerstsfeer gebracht; decoratie opgehangen met op de achtergrond kerstmuziek! :D In de namiddag was het tijd voor het oppassen; Maarit en Aleksi hadden pikkujoulu op het werk en dus moest ik op de kids letten. We hebben eerst weer de lekkere lasagne gegeten en daarna hebben we genoten van de Aristokatten op tv, hebben ze dat ook eens gezien! :D De film is goed bevallen; er werd veel gelachen om de grappige dingen.
De rest van de avond heb ik lekker genoten van een rustig avondje bankhangen met lekker knoflookbrood, olijven, tuc-koekjes, druiven, Rosolli-salade (google maar) en lekkere cider. Lekker tv gekeken met o.a. The World is not Enough (James Bond). Nog wat last van mijn rechter voet gehad trouwens; een drukkende pijn op de zool, net naast de hak. Geen idee waar het door komt, misschien door 'lastig lopen' door sneeuwdrab in de ochtend? Uiteindelijk heb ik de avond doorgebracht tot een uur of half 3/3 uur in de nacht :p Maarit en Aleksi hadden een gezellige pikkujoulu gehad, en ik ben meteen naar bed gegaan na mijn lange maar rustige avond oppassen.

Vandaag, zondag 11-12, wat langer uitgeslapen natuurlijk en toch maar eens een kop koffie als wakkermaker geprobeerd. Nou werkt koffie volgens mij niet echt op die manier bij mij, maar toch :) Verder lekker getut, nog wat zwarte was opgeruimd en in de middag naar werk voor een rustige avonddienst. Helaas nu ook nog wat last van mijn voet, gelukkig al een stuk minder; zal morgen wel over zijn. Nu lekker nog wat tv kijken en dan naar bed, want ik heb afgelopen nacht toch niet veel slaap gehad. Ik heb op werk ook het nieuwe rooster gekregen trouwens en weet dat ik ook 2e kerstdag werk en oudjaarsdag. Dus; gehele kerst op werk en oudjaarsdag, nieuwjaarsdag vrij dus ik ga inderdaad mijn plan om in Rauma oud&nieuw te vieren doorzetten! :)

Ja, weer een lekker weekje zit erop en een leuk weekend staat voor de boeg! Ook de kerstsfeer begint er steeds meer in te komen. Het weer speelt hier ook in mee trouwens; al de hele week is het wit! :D Geen dik pak maar toch; sneeuw is sneeuw! :D En het blijft zo nu en dan ook vallen (tevens ook van het dak hier :p ). Heerlijk, word ik altijd blij van :) Alle kerstkaarten zijn ook al de deur uit en kennelijk na 2 à 3 dagen al aangekomen! Nu hopen dat ook de 3 kerstpakketjes netjes aankomen...we zullen zien! :)
Lieverds: hou jullie haaks daar in Nederland en hopelijk krijgen ook jullie een witte kerst. Nog 2 weken en dan is het zover, nog maar 3 en het jaar zit er al weer op!

• 11 December 2011 - 18:39

Pa:

die loopijzers moeten onder de schoenzool, niet onder je voet !

• 11 December 2011 - 20:52

Ma:

Recepten altijd welkom, dat weet je.
    En kijk de schoenen maar eens na waar je op gelopen hebt; wie weet is er aan de binnenzijde iets niet helemaal oké!
    Voor de rest heeft Sinterklaas hier ook goed gereden en was het ondanks de "trubbels" een gezellige avond.
    We zijn allemaal hartstikke verwend en daar heel blij mee!
    Dikke knuffel, "hoofdzuster"!

• 13 December 2011 - 08:38

OMA Bos:

Nu hoop ik geen schrijffouten te maken dus rustig aan.
    Wat lief van je om die foto!s van het kerkhof apart voor mij er op te zetten.Ik hoop,dat je het leuk krijgt in Tampere en ik verheug me ook op April,maar misschien zien we elkaar nog in Februari
    Wat geweldig,dat je al visites mee kan lopen het moet dan echt wel goed gaan met het fins.
    Ik ben trots op je.Nu nog die droomreis naar Fiji !!!!!
    Dit was het dan weer voor vandaag.Heel veel liefs OMA bos

• 13 December 2011 - 15:21

T.ing:

he lieve Chantal :) weer een heel verslag.
    klinkt allemaal erg gezellig en natuurlijk heerlijk dat jullie al sneeuw hebben!
    ik wilde je even bedanken voor het pakje met de lieve inhoud!oom ron had gewacht met open maken tot ik weer thuis was.
    ik kwam er trouwens achter dat ik geen mailadres van jou heb. had natuurlijk ook via facebook kunnen bedanken, maar nu kon ik meteen even je verslag meepikken ;)
    voor de rest loop ik hopeloos achter!
    heel veel liefs, nogmaals heel hartelijk dank en pidä hauskaa

• 14 December 2011 - 21:54

Rolf :

Nix witte kerst dat zit er hier niet in jullie hebben alle sneeuw ingepikt!

• 15 December 2011 - 17:26

Oma Flat:

Wat weer een leuk verslag Chantal nu zijn we van alles op de hoogte.Geweldig dat je al zo zelfstandig heb mogen assisteren met een arts,je krijgt daardoor weer meer zelfvertrouwen prima.
    Je bent ook al druk bezig voor de kerstdagen ,ik zal je missen wij allemaal maar we zullen toch aan je denken.Alvast een fijne voorbereiding maar je hoort nog wel van me. Veel liefs van je Oma.