Yksin kotona a.k.a. Home alone! - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Yksin kotona a.k.a. Home alone! - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Yksin kotona a.k.a. Home alone!

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

31 Oktober 2010 | Finland, Pori

Moi moi! :)
Een heerlijk weekend zit erop, wat ik lekker in mijn eentje heb kunnen doorbrengen.
Vrijdag vertrok de familie zoals gezegd naar Tampere, waar ze een fijn weekend hebben gehad. Aleksi inclusief kater op zaterdag, kennelijk te veel gedronken op dat feest vrijdagavond... Achja, ook hij is en blijft een Fin he zullen we maar zeggen ;)
Vrijdagavond heb ik lekker genoten van een hangavond op de bank. Ik was van plan La vita è Bella te kijken, maar die film kon ik om de een of andere reden in de krant nergens meer vinden :s Dan maar wat zappen en uiteindelijk Mission Impossible II kijken; ook een leuke film! Later bleek La vita è Bella tóch op tv te zijn, maar er middenin vallen, met Finse ondertiteling en Italiaans gesproken tekst schiet niet zo op natuurlijk..helaas, dan maar rond middernacht naar bed!
Zaterdagochtend ben ik eerst naar een supermarkt hier geweest en heb ik net zoals vorig jaar zowat (qua gevoel natuurlijk!!) een uur voor het rek gestaan met maandverband en de hele mikmak... Oh wat hou ik er toch van om uit te vogelen wat wat is in Finse en Zweedse taal..NOT!!! Maar goed, uiteindelijk ben ik toch weer geslaagd; kon ook niet anders want afgelopen jaar is het me ook in Rauma gelukt :p Daarna ben ik op de fiets gesprongen om richting de grote Prisma-supermarkt te rijden. Het was 's ochtends nogal schemerig, veel wolken maar uiteindelijk bleek de voorspelde regen mee te vallen. De grote Prisma-supermarkt ligt op dik 40 minuten fietsen, maar de weg was eigenlijk alleen maar de weg volgen, dus de toch was makkelijk te doen en nog fijn ook! Lekker uitwaaien op de fiets :) Resultaat na het winkelen in Prisma en Citymarket (ligt daarnaast): een warm winterjack en een nieuwe pyjama. Winterjack van 60 voor 35 (zelfde principe qua materiaal als die overbroek), pyjama (broek met 2 t-shirtjes) van 25 voor 11 euro! Zie foto's voor modeshow ;) Op weg naar Prisma ben ik trouwens nog langs de paardenrenbaan van Pori gekomen. Je waant je op zo'n moment toch even in Ierland lijkt het wel! :D Misschien in de toekomst maar eens een gok wagen en geld inzetten daar :p Tussendemiddag lekker genoten van koffie met een stukje taart dat Maarit op donderdag voor me gekocht had toen ze ging winkelen; heerlijk! 's Middags nog koeken gebakken waar ik 's avonds van heb genoten. Weer tijdens een lekkere 'bankhang'-avond met daarbij wat tv; Ein fall für zwei en een ontzettend goede film, namelijk Sophie Scholl - die letzten Tage. AANRADER!! Gaat over Nazi-Duitsland en de andere visie van enkele studenten en de afloop daarvan (niet goed natuurlijk). De film beschrijft inderdaad haar laatste dagen, maar heeft zó ontzettend veel inhoud! Wauw :')
's Middags heb ik trouwens nog mamsie gekletst op msn! :D Heerlijk, heb genoten van elke seconde! :D Met de webcam erbij natuurlijk nog een heel stuk leuker ;) In de nacht heb ook ik natuurlijk een uurtje langer kunnen slapen, want ja dames en heren, zomer- en wintertijd is een wereldwijd fenomeen ;) Raar dat dit toch regelmatig aan me gevraagd is :s
Vandaag heb ik flink wat gelopen, naar 2 supermarkten en aan het eind van de middag nog een heel stuk. In mijn gehele nieuwe outfit dit keer; jack, broek en schoenen! En het matcht nog ook zo bleek! :D Ik geniet er van om hier rond te lopen in de frisse lucht en te genieten van de stilte en geuren om me heen :)
Vanavond hebben we de verjaardag van Maarit gevierd met daarbij natuurlijk koffie en taart :D Het mooiste kwam wel van Santeri.."mama, wat hebben we als avondeten?" Jullie snappen hem wel, de koffie met lekkers was voor vandaag het 'avondeten'. Iedereen lag dubbel ;)

Week 4 staat voor de deur, met daarin mijn werkzaamheden, taalcursus en op vrijdag pepernoten bakken met Maija! :D Is haar kennelijk zó goed bevallen afgelopen jaar dat er dit jaar dus weer een herhaling komt! :)
Voor iedereen daar in Nederland een fijne week toegewenst en een Happy Halloween! :D

• 31 Oktober 2010 - 18:12

Rico:

LOL @ MotoMaurits :p

Oew, wel zonde van La Vita E Bella. Ik zou eens kijken of je 'm met de goede ondertiteling gedowload krijgt, want het blijft een mooie film!
    ;-)

• 31 Oktober 2010 - 20:41

Pa:

Renaultje 8 is niet hetzelfde als 2 x Renaultje 4 maar ook leuk; niet meteen gaan jatten, sta je straks weer in Nederland met een Fins strafblad. Vanavond TopGear voor je opgenomen, rallye-lessen in Finland! Komt op een schijfje naar je toe. Als het goed is samen met La Vita e Bella, gewoon Nederlands ondertiteld.
    Blijf genieten daar! Liefs, pa