Itse Ilkimys a.k.a. Despicable Me; Finse taalles!
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
24 Oktober 2010 | Finland, Pori
Zoals beloofd vanavond een blog met daarin een woordenboekje, bruikbaar voor de afgelopen blogs. Maar eerst nog een kort verslag van dit weekend!
Vrijdagmiddag heb ik nog met Elianne gechat, met daarbij gebruik van webcam. Nieuwe wiskundige formule: mama aan ene kant van webcam + chantal aan andere kant van webcam = stralende mama! :p Fijn hun tweetjes weer gezien te hebben en te horen dat ondanks de drukte het in Geleen nog steeds goed gaat! Houden zo ;) 's Middags ben ik nog met Aleksi richting Verotoimisto geweest ivm het aanvragen van mijn belastingkaart. Ik zal het kort uitleggen: je geeft bij het Verotoimisto per jaar aan wat je gaat verdienen, zij rekenen uit wat je daarvoor aan belasting moet betalen en dan krijg je de belastingkaart. Geen echte kaart maar gewoon een A4-tje met daarop de stand van zaken omtrent de te betalen belasting. Deze had ik natuurlijk nodig en was één van de zaken die ik moest regelen vóórdat ik me kan laten uitschrijven in Nederland. De 3 belangrijke zaken heb ik dus inderdaad deze week kunnen regelen! En die belastingkaart was helemaal niet zo lastig uiteindelijk... Vrijdagavond ben ik nog goed boos geworden op Santeri vanwege een ontieglijke teringherrie waarmee hij niet wou stoppen; met sambaballen op xylofoon, castagnetten en tafel hameren. Normaal stopt ie wel als ik hem een paar keer ergens op wijs, maar nu niet. Na het afpakken van zijn spullen ging hij door met een stokje met belletjes eraan..OORPIJN!!! Gelukkig kwam Maarit net thuis en heeft met Santeri gepraat. Resultaat: excuses van Santeri :)
Gisteren geen afspraak met Jussi aangezien hij teveel andere afspraken had staan. Dan maar de stad in op zoek naar een broek voor in de winter. Gevonden, met 50% korting bij TopSport! Het is een dunne broek, die je over je eigen kleding moet aandoen. Vrij dun, maar lekker warm omdat het de lucht goed vasthoudt. Ook nog nieuwe mascara aangeschaft en een cadeautje voor Loes haar verjaardag a.s. vrijdag. Verder een lekkere hangdag met 's avonds een volle maan (excuses, bleek zaterdag te zijn ipv vrijdag!!). Ook heb ik nog met Loes kunnen praten via msn, heerlijk je weer gehoord te hebben meid!
Vandaag heb ik 's ochtends Aleksi ondersteund met de kinderen, want Maarit had zo'n oproepdienst. We hebben weer lekker ge-Wii-d en nog met zijn 4tjes een spelletje gespeeld (Carcassonne, maar dan voor kinderen zeg maar). Heerlijk gezellig en de kinderen gedroegen zich best prima! :D Om 13:45u kwam Satu me ophalen voor de film. My god wat was het fijn om haar weer te zien! :D We gingen naar Itse Ilkimys a.k.a. Despicable Me, in 3D. Een héél leuke film, vol humor en met een heel andere plotwending dan verwacht... Voor degenen die geïnteresseerd zijn of al van plan waren hem te gaan zien: DOEN! Na de film zijn we nog gaan eten bij RAX; een pizza-buffet. Hou je vast...voor 8,95 euro onbeperkt eten en drinken!!! Ja, jullie lezen het goed..8,95 euro!! Met daarbij nog een ijsje toe voor 1 euro ;) We hebben heerlijk bijgekletst over echt vanalles, had zo de hele avond zo kunnen vullen! :) Thuis ben ik nog een lekker stukje gaan lopen (tja, wat wil je met 2 keer een vol bord daar bij RAX :p) in de miezer in mijn nieuwe broek. Onder de broek alleen 2 panty's en oh wat was dat lekker warm genoeg! :D Broek = goedgekeurd! Nu hang ik lekker in de luie stoel, mijn nieuwe avondplekje :)
Morgen start week 3 alweer, ik kijk er nu al naar uit! Het gaat goed hier, heb een heerlijke 'baan' om mee te beginnen. Ik voel me nuttig en gewaardeerd, heerlijk :)
Nähdään uusi blogi! :D
* Verotoimisto = belastingkantoor
* Näkemiin = tot ziens
* Moikka = hallo
* Nähdään ensi blogi = tot de volgende blog
(de overige woorden zijn in de blogs zelf al vertaald!)
24 Oktober 2010 - 19:29
Rolf & Nicole:
Ik neem aan dat ze in Finland de originele engelse versie draaien in de bios met Finse ondertitels?
En we missen een foto van jou hangend in je relex stoel :-)
O ja nu weet je ook hoe je,je eigen ouders vroeger hebt gek gemaakt na deze demonstratie van Santeri, maar troost je kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.
Tip als je in je msn schrift "nieuwe blog" zet er (24-10) achter is dat gelijk duidelijk bij eventueel kort op elkaar liggende blogs.
Näen sinut, Rolf -
24 Oktober 2010 - 19:31
Elianne:
Nu ben ik wel de eerste want ma is niet in de buurt van een pc :D
Meteen een big smile op mn gezicht bij het zien van 2 kleine poete die hyperactief op een gitaar aan t rammen en aan het meebrullen zijn, geweldig gewoon!
Heb zin om ook eens die kant op te komen, maarja, dat zal na mijn examens worden..
Hvj;) xx -
25 Oktober 2010 - 06:06
T.ing:
he lieve nicht, altijd handig; wat Finse woordjes bij de hand!zal een lijstje ervan maken en naast de compu hangen ;).wij goed weekend gehad int zuiden. oma gezongen in Odilia; dapper!daarna jouw lieve gezin gezien bij de chinees.was gezellig en lekker!näkemiin!en dikke (Nederlandse) kus! -
25 Oktober 2010 - 06:30
Mama:
Alle kindjes proberen hetzelfde: tot hoe ver kan ik gaan? Of dat nu in Nederland is of in Finland; even proberen hoe Chantal hier op reageert............? Komt goed hoor! -
29 Oktober 2010 - 10:25
Jack, Christa &Tara:
Hallo hoe is die dan, wat een leuk verhaal om te lezen. Je zou best schrijfster kunnen worden. Mama vertelde op het rode kr. dat we je kunnen volgen via waarbenjijnu.nl.... leuk. Ja wat vliegt de tijd, alweer je derde week. Chantal we wensen jou een hele mooie toekomst toe, in Finland. We gaan zeker nog eens de site bezoeken om jou verslagen te lezen. Groetjes uit Spaubeek Jack, Christa & Tara