Vrije tijd; rustig op werk; druk op werk! - Reisverslag uit Rauma, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Vrije tijd; rustig op werk; druk op werk! - Reisverslag uit Rauma, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Vrije tijd; rustig op werk; druk op werk!

Blijf op de hoogte en volg Chantal

03 Februari 2013 | Finland, Rauma

Teeeerve!
Daar zijn we weer na een goed verdeelde week qua vrije tijd en werk.

De week begon natuurlijk maandag 28-1 met kort maar krachtig slapen na mijn wederom rustige nachtdienst. Daarna snel spullen pakken, afscheid nemen van Jasmijn en om 11:00u de bus in richting Helsinki (met nog mission 'naar toilet gaan in rijdende bus' tijdens rit; lastig maar geslaagd!) waar ik om 15:00u aankwam! :D Onderweg overigens nog een poppendokter gezien in centrum Helsinki – grappig! Meteen doorgelopen naar mijn hotel, gelegen in Katajanokka oftewel een wijk/gebied in de haven in het stadscentrum. Even zoeken, maar toen vond ik dan mijn wederom sjieke hotel! Scandic Grand Marina Helsinki; op een andere manier nét zo sjiek als het Scandic Continental Helsinki. Fijn om ook eens een ander Scandic-hotel te proberen! Goede service wederom en een fijne kamer met (tegen verwachting in!) 2 eenpersoons-bedden. Lekker ruimere 1-persoons kamer dus! :D Na het afdroppen van mijn spullen en een snelle opfrissing terug het centrum in om via toeristinformatie door te gaan naar RAX pizzabuffet voor een welverdiend avondeten. Lekker in alle rust (letterlijk!) genoten van lekker simpele pizzahap. Daarna door naar wat winkels voor o.a. een nieuwe gloeilamp voor in de keuken, een paar nieuwe laarzen, maar voornamelijk voor mijn Nightwish-wijn! :D Nightwish heeft een aantal maanden geleden een eigen wijn op de markt gebracht naar het gelijknamige album Imaginaerum en die wijn had ik voor me opzij laten zetten. Ophalen dus en wat is het sjiek om zo'n fles in je handen te hebben! :D Op naar het hotel daarna voor mijn ontspannen avondje tutten. In de foyer van het hotel nog even een koffie en flesje cola gescoord (nog Nederlanders verrast en geholpen gezichtscrème te vinden), daarna de douche in gesprongen voor een heerlijke opfrisbeurt :) Fijne douche overigens; qua grondoppervlak dik 1,5 keer zo groot dan een 'normale' douchekabine! Daarna lekker pyjama aan en de kamer voorbereid op mijn relax-filmavond. Luie stoel voor tv, tafeltje ernaast met daarop wijn en lekkers... Ziet goed uit niet?! Daarna nagels lakken, gezichtsmaskertje op, genieten van lekkers...en dat allemaal tijdens het kijken van Saving Private Ryan. In één woord: geniet-avond! Daarna lekker voldaan en moe naar bed.
Om dinsdag 29-1 lekker wakker geworden, opgefrist en genoten van úítgebreid en héérlijk ontbijtbuffet zoals dat bij Scandic altijd is, daarna nog snel internet gecheckt ivm het nieuws over Koningin Beatrix. Jammer zeg dat ze afstand doet van de kroon; zo'n persoon krijgen we nooit meer! Maar ik wed dat haar zoon haar eerbiedig en goed in de voetsporen treedt :) Daarna snel naar hotelkamer en mijn spullen gepakt, om vervolgens uit te checken en mijn weg te maken richting treinstation om mijn spullen daar in een kluisje te doen. Want daarna was het tijd voor mijn shopdag!! :D Héérlijk geslenterd en lekker geshopt met wat nodige aanwinsten maar ook 'omdat het kan'-aanwinsten: zilveren oorknopjes, 2 leuke nepbontjes, haarelastiekjes, ondergoed, schoenen – en alles in de uitverkoop natuurlijk he!!! Helaas één ding niet meer kunnen kopen wat ik wel op de lijst had staan: nieuwe broeken. Dat doen we nu via internet binnenkort :) In de namiddag was het tijd voor een lekkere bak koffie mét natuurlijk, en om eens af te wisselen en niet wéér naar Kappeli te gaan, trakteerde ik mezelf op een íetwat duurdere gelegenheid: Café Fazer, naar de Finse chocoladefabrikant. Zeker wel bekend het merk Fazer, in ieder geval bij een deel van jullie :) Maar ik ging overigens niet alleen; ik had afgesproken met Elizabete, een meisje uit Letland waarmee ik toen in Pori op taalcursus gezeten heb! :D Súúúper haar weer te zien en lekker bij te kletsen! Geen foto meer van ons beide gemaakt, daarom bij de foto's een foto uit de tijd in Pori. Ja, súper gezellig en leuk om eens in Café Fazer koffie mét gedronken te hebben! Daarna nog even snel een winkel in en vervolgens door gehaast richting kluisje en vervolgens bus terug naar Rauma. Een fijne terugreis gehad en ik weet niet wat het is maar telkens als ik uit Helsinki weg ga voel ik me wat depri :/ Zal wel aan het feit liggen dat ik dan weg ga van 'leuke tijd ergens anders op reis'. Gevoel heb ik altijd in dat soort situaties ;) Terug thuis Jasmijn blij om mij te zien en ik blij om haar te zien! :D

Woensdag 30-1 mijn tweede vrije dag en tijd voor een wandeling naar Lidl en Citymarket door vies miezerig weer. Bah wat een rotweer! In Citymarket kwam ik collega Lea nog tegen en zij heeft me, héél lief, afgezet thuis! :D Thuis een wasje gedraaid, geluncht (avondeten op voorhand) met als toetje een potje babyvoeding (! :p ) en daarna lekker getut om vervolgens rond een uur of 16:00 de stad in te gaan richting Cafe Sali, waar ik met Lotta had afgesproken voor een kop koffie mét. Gezellig haar weer te zien! :D Daarna via supermarkt en videotheek naar huis waar ik nog even met mijn lieve papa gekletst heb. Sterkte lieverd, laat je niet uit het veld slaan! :) Als er íémand een harde, oprechte werker is dan ben jij het! Na het kletsen was het tijd voor mijn lift richting Eurajoki voor de eerste salsales van dit seizoen! :D Lekker eerst Chachacha gedanst, daarna tijd voor Cuban Salsa en Rueda; laatstgenoemden nieuw voor mij maar ó zó ontzettend leuk! :D Verwarrend soms, vooral Rueda (in een kleine kring partner dansen en partners wisselen e.d.), maar goed gedanst en flink gelachen met z'n allen!
Donderdag 31-1 een avonddienst met in de ochtend tijd voor het betalen van huur e.d. (heerlijk wat voelt dat toch volwassen; werken en daarvan kunnen leven! :) ) en nog een wandelingetje naar het postkantoor. Terug thuis was opgeruimd, gestofzuigd en getut om vervolgens naar werk te gaan voor een lekker bezige maar rustige avonddienst. Na werk thuis nog lekker sinaasappel gegeten en gelezen, daarna naar bed.
Vrijdag 1-2 alweer tijd voor de 2e maand dit jaar; de tijd vliegt! Ik had die dag een ochtenddienst die wederom bezig, maar lékker verlopen is. In de ochtend had ik mijn studente nog onder mijn hoede (ja, heb weer studente, Hanna-Maija). Na werk nog even naar Prisma en Citymarket voor wat inkopen (nog voorgelaten door een wel héél aardige vrachtwagenchauffeur...Pasi natuurlijk :p ) en mijn god wat voelt het goed om dik 4 bekenden (waaronder Lotta) tegen te komen en lekker wat gezellig te kletsen. Dan voelt het pas écht of je ergens 'thuis' woont! :) Thuis lekker wat getut, daarna gegeten en tijd voor sauna – genieten! Verder rustig wat gecomputerd, op de bank gezeten, maar met een gevoel van 'ik heb niks te doen, nergens zin in' ben ik al rond half 10 naar bed gegaan met een boek en daarna een óntzettend goede nachtrust.

Zaterdag 2-2 een uurtje te vroeg wakker geworden door óntzettende hoge nood (krijg je van veel thee drinken avond voor slapen gaan..) maar na een bezoek aan de wc toch nog lekker tot mijn wekker kunnen slapen. Overigens 's ochtends was ik nog verbaast waarom het ó zó licht was in mijn keuken. Oorzaak: een halve maan die óntzettend helder scheen! Tijd voor een volgende ochtenddienst die wederom bezig maar rustig verlopen is. Samengewerkt met o.a. mijn studente en ze is een fijne studente die nú al, na haar 2e werkweek, goed weet hoe het dagritme in elkaar steekt en wat allemaal gedaan moet worden/waar allemaal aan gedacht moet worden. Na werk snel naar huis en genoten van een film die ik al jááááren niet meer gezien had: tekenfilm 'Anastacia'. Leuk weer eens te zien! :D Daarna nog met de auto naar Lidl en Citymarket, maar het rijden was dit keer niet zo fijn. Rustig van een rotonde af-rijdend met de achterkant weggeglipt en nog op een kruispunt bij het afslaan – geen prettig gevoel en al helemaal niet als het onverwacht gebeurt! :( Goed voor reactievermogen, dat wel. Terug thuis lekker eten gekookt adhv een recept, wat zeker de moeite waard was: http://www.smulweb.nl/recepten/1016519/Bonenschotel-met-gehakt-en-paprika-. Daarna afgewassen, getut en naar bed.
En vandaag, zondag 3-2, wéér wakker geworden na een óntzettend goede nachtrust! Ik weet niet wat het is waardoor ik al een aantal dagen eerder naar bed ga en aan één stuk door vast slaap; moe ben ik in ieder geval niet! Misschien onbewust behoefte aan meer energie-tanken? Hoe dan ook, op naar een laatste ochtenddienst die ó zó druk verlopen is! Werkte nu aan beginunit en mijn god daar was een lijst met bezigheden...voor zowel mij als verantwoordelijk vpk als voor mijn collega's in de basiszorg! We mogen denk ik van geluk spreken dat er geen echte artsenvisite was vandaag, dan waren we totaal niet aan koffie en lunch toegekomen...waar nu ook al vrij weinig van kwam! Hoe dan ook een drukke werkdag maar wel ene waarbij de tijd weer omvloog! Na werk naar huis, fruitje gegeten, en op naar supermarkt (vrijdag t/m vandaag overigens súpermooi winterweer! Zon scheen, lucht blauw, prachtige avondkleuren bij zonsondergang..), om vervolgens thuis te genieten van avondeten en tv.

Nu is Chantal helemaal klaar voor een lekkere in-hansop-op-de-bank-hang-avond met natuurlijk wat te drinken en lekkers, en nog de tv-serie Once upon a Time en de film National Treasure op tv – moet goed komen die bankhangavond! :)
Nog één goed nieuwsbericht voordat ik mijn (wederom lange) blog afrond: MIJN VLIEGTICKETS ZIJN VAN DE WEEK GEBOEKT!!!! :D Vakantie in april – here I come! :D

• 04 Februari 2013 - 12:52

Oma Bos:

Lieve Chantal,
    Weer allemaal verhalen over shoppen en lekker eten,maar ook een reisje naar Helsinki.Fijn,dat je daar,ondanks je drukke werk ,toch nog tijd voor hebt.Hotel Scandic en dan oon nog herinneringen aan Nightwish,je hebt weer kunnen genieten
    Ik was afgelopen weekend in Hilversum en zondag kwamen jouw ouders daar ook naar toe.Tante Ingrid heeft een heel mooi appartement met een geweldig uitzicht.Het was rond 9 uur toen we weer veilig in limburg terug waren.Hoop voor jou,dat de winter snel voorbij is,van mij mag het morgen,en dan hebben we het hier nog niet eens zo koud als in Finland.Lieverd tot volgende week.Liefs Oma

• 05 Februari 2013 - 21:32

Oma V.d Flat:

Hallo Chantal, Weer een uitgebreide blog gezellig.Ik kijk er altijd met veel plezier naar,zo leven we met z,n alle met je mee.je houd ons goed op de hoogte,dat vind ik heel bijzonder van jou.Hier gaat als z,n gangetje af en toe een beetje winter,maar bij jou zal het wel echt koud zijn,Heb je al kunnen skien?Heb je daar al tijd voor gehad? Want je hebt het nog al druk met van alles maar dat is wel goed he!Heel veel liefs en een dikke knuffel en tot de volgende keer Oma.