Gelukkig nieuwjaar allemaal! :D
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
01 Januari 2012 | Finland, Pori
De állerbeste wensen voor het nieuwe jaar allemaal! Ik hoop dat het voor een ieder een geweldig jaar gaat worden; dat al jullie wensen/dromen mogen uitkomen!
Ik ben vandaag weer thuisgekomen van een jaarwisseling in Lappi, dichtbij Rauma gelegen. Daar was zoals gezegd een groot zomerhuisje waar zeker 30 man naar toe zouden komen om de jaarwisseling te vieren. Zoals gezegd had ik via Carita een uitnodiging gekregen en had ik ook Satu meegevraagd.
Satu en ik zijn gisteren aan het einde van de middag naar Rauma vertrokken waar we Carita troffen en daarna samen doorreden richting zomerhuisje. Het bleek geen eigen te zijn maar een huur-zomerhuisje. Onder de aanwezigen wat bekende gezichten maar vooral een hoop nieuwe gezichten. Maar zoals tot nu toe altijd geweest is: ondanks de vele nieuwe gezichten altijd súpergezellig! :D Genoten van muziek, aanwezigen, sauna, hottub buiten, grillen, sneeuw, en natuurlijk vuurwerk tijdens middernacht. Ja; het was zéér geslaagd en na de jaarwisseling werd er nog een mededeling gedaan waarin beloofd werd dat vanaf nu elk jaar in het zomerhuisje oud&nieuw gevierd gaat worden. Zeker dus iets wat voor herhaling vatbaar is! :D Vriendin Heidi was ook nog aanwezig, zij kwam wat later. Satu heeft ook goed genoten hoewel ze niemand anders kende. Ja, hebben een goede tijd doorgebracht en zelf ook nog vuurwerk aangestoken! Ging goed; leven allebei en zijn nog steeds heel ;) Waar we wat 'minder heel' door waren overigens was een drankje wat we aangereikt kregen: zou wodka met ananassap zijn. Maar bleek dat er ook nog heel wat chili ingedaan was met als resultaat dat mijn, Carita's en Satu's mond en lippen echt in de fik hebben gestaan gedurende dik 5 minuten. Mijn god wat was dat heet en vooral NIET GRAPPIG!!!
Zoals gezegd had ik de 29e, 30e en gisteren (31e) dus ochtenddiensten op werk, die weer lekker verlopen zijn.
Donderdag 29-12 na het werk eerst nog lekker een stukje gaan wandelen, daar had ik ineens zin in. Regenjas aan want het regende en zo lekker van de rust en regengeluiden genieten tijdens de korte wandeling. Iderdaad in de avond genoten van sauna en lekkere rust voor mezelf.
Vrijdag 30-12 ging ik zoals vermeld in de avond met Satu naar het theater! Eerst 's middags alvast inkopen gedaan voor de jaarwisseling (eten, drinken) en daarna voor Satu hier thuis gekookt. Simpel maar lekker: erwtensoep. Met koffie met lekkers toe. Daarna richting theater waar om 19u de voorstelling begon. Een prachtig gebouw en de zaal heeft een prachtige plafondversiering!
De voorstelling heette trouwens 'Kuin ensimmäistä päivää' oftewel 'Zoals de eerste dagen' en verteld over het drukke maar liefdevolle werk als verpleegkundige in een verpleeghuis. Zeer geschikt voor wij vpk-en dus en vooral voor mij, gezien ik in een verpleeghuis werk. Wat het nóg meer toepasselijk maakte was dat er in de voorstelling ook een 'Mamu' (voluit Maahanmuutaja oftewel emigrant) aangenomen werd in het verpleeghuis. Zéér goede en leuke voorstelling, hoewel het einde wat droevig was. Helaas kennen ze hier in Finland niet het gebruik dat je gaat staan als je een voorstelling uitmuntend vond, hoewel ik dat graag had willen doen. Hebben goed genoten met z'n tweetjes, ook van koffie met lekkers in de pauze (duur, maar hoe vaak ben je nou in het theater? ;) ).
Gisteren 31-12 dus na het werk mijn spullen pakken en met Satu richting Rauma waar we nog even de winkel ingedoken zijn. Daar heb ik nu o.a. iets gekocht wat ik al 2 jaar geleden toen in Rauma had willen kopen: rendierwollen-sokken. In de aanbieding nu dus gelijk 2 paar gekocht! Vanavond maar eens uittesten op warmte...
Ja, ik heb weer goed genoten hier en er staat nu weer een 'normale tijd' voor de deur. Een normale werkweek met ook weer mijn taken thuis; de familie komt vanavond terug van hun 'vakantie' en nieuwjaarsviering.
Jeetje, alweer een nieuw jaar begonnen... Met heel wat wensen waarvan ik hoop dat ze uitkomen. Niet alleen voor mezelf, vooral ook voor anderen. Mijn voornemen is ook weer van de partij: 'doe álles wat je kunt en wilt doen gedurende het jaar!' Daar gaan we ons ook nu weer aan houden, wat weer 'veel leuke dingen in het vooruitzicht' inhoud! :D
Chan
01 Januari 2012 - 14:48
Ma:
Wat ziet het er weer gezellig uit en wat staan Satu die losse haren goed!
Blijf jij vooral maar leren over en genieten van de Finse tradities en gebruiken!
Zalig Nieuwjaar!
xxxxxxx -
02 Januari 2012 - 10:55
OMA Bos:
Hier weer een antwoord op je verslag.Ik ben zo blij,dat je veel goede mensen ontmoet en goede
contacten legt,want dat is heel belangrijuk als je in een ander land je stekkie wilt vinden.
Fijn,dat we gisteravond elkaar nog gesproken hebben.Het gourmetten was weer heel gezellig en er was goed gezorgd voor ons.Ik hoop,dat het voor je ouders een goed jaar gaat worden,natuurlijk ook voor jou.
Tot een volgende keer.Veel liefs OMA -
02 Januari 2012 - 19:22
Aukje:
Heej Chantal,
GelukkIg nieuwjaar en ook voor jou de beste wensen :)
Xxx Aukje -
08 Januari 2012 - 20:31