Zingt: Hoor de wind stormt hier door Pori... - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Zingt: Hoor de wind stormt hier door Pori... - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Zingt: Hoor de wind stormt hier door Pori...

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

27 November 2011 | Finland, Pori

Moikka kaikille! :)
Daar zijn we weer met een nieuwe blog na een lekkere, maar grijze week. Ja, het weer zit ons niet echt mee hier; grijs, nat, winderig...en nog steeds geen sneeuw :( Hoewel er van zondag op maandag wel al eerste sneeuw gevallen was! :D Wat na een paar uur weer weg was ivm te hoge temperatuur :p Volgens de lokale weerprofeet krijgen we geen witte maar een zwarte kerst, en pas in januari sneeuw... Laten we hopen dat de weergoden ons voor kerst al wat brengen, zou wel zo fijn zijn!
Ik heb weer een lekkere week achter de rug met zowel werk als gezellige dingen.

Maandag 21-11 had ik allereerst een dagje vrij, afgezien van het werk hier thuis. Flink wat wasjes draaien en natuurlijk het beetje overgebleven chaos opruimen. De moeder van Aleksi was trouwens vanaf het weekend t/m donderdagochtend bij ons aanwezig om te helpen, want zoals gezegd was Maarit naar Brussel deze week en kon Aleksi dus wel een extra handje hulp gebruiken.
Dinsdag t/m vrijdag heb ik weer gewoon mijn diensten gedraaid in het verpleeghuis en daarnaast mijn klusjes thuis gedaan. Over klusjes gesproken trouwens: de verbouwing hier in huis schiet naar mijn idee goed op! :) Inmiddels (zondag 27-11) zijn de muren betegeld en be'hout' (sauna) en zijn de vloeren ook al zo goed als klaar.
Dinsdagavond ben ik nog met Santeri meegeweest naar zwemles, waarbij ik helaas niet zelf kon gaan zwemmen ivm mijn recent gezette tattoo. Ik heb daarom wat taalwerk meegenomen en heb de tijd goed doorgebracht in de hal van het zwembad. Naar mijn idee een kleine hulp geboden, maar de dank van Aleksi was groot :) Doet me altijd goed als ze zo dankbaar zijn voor (naar mijn idee) een klein iets!
Tja, zijn er nog bijzonderheden geweest... Niet echt eerlijk gezegd. Ook in het verpleeghuis heb ik weer lekker gewerkt, en nog iemand naar het ziekenhuis moeten overplaatsen. Niet leuk voor de patiënte natuurlijk, maar goed voor mij om te oefenen met bellen naar ziekenhuis e.d.! Ja, ben erg blij met mijn werkplek, had geen betere kunnen wensen om mee te beginnen!
Vrijdag 25-11 ben ik in de avond nog alleen thuis geweest met Siiri, gezien die wat verkouden was en dus niet mee mocht gaan zwemmen. Hebben het gezellig gehad met z'n tweetjes :) Nog Barbie-dvd gekeken met ondertussen het lakken van Siiri's nagels. Daarnaast natuurlijk nog eten en Siiri helpen met douchen, wat ook altijd groot plezier is! :D Jawel, het zijn schatjes de kids en hebben echt een plekje in mijn hart :)

In de avonden heb ik lekker mijn bankhangavondjes gehad met daarbij wat tv-kijken, computeren en wat lekkers erbij. Op die momenten spook ik niet veel uit eigenlijk (terwijl ik ook echt wel andere dingen kan doen!) maar tja; dat krijg je met de enige 'rustmomenten' ;) Ik geniet in ieder geval volop van die avonden! Ook nog met leuke films op tv...dan komt het hélemaal goed! Heb ook nog wat Sinterklaasjournalen gekeken enzo, ben ik ook daar van op de hoogte. Mijn eigen Sinterklaasvlag is ook op weg hierheen, was toch wel een must om te kopen!
Halverwege de week heb ik nog een pakket van thuis ontvangen trouwens met daarin spullen die ik klaar had gezet om op te sturen. Thnx afdeling Geleen voor de moeite! :D Haha, jullie willen trouwens niet weten wat ik hier nu aan Sintsnoepgoed heb liggen... Dik 1,5 kilo aan pepernoten, suiker/marsepeinmuisjes, gevulde speculaasbrok, chocoletter....en dan nog lekkers dat ik van oma gekregen had... Voornemen 1 voor 2012: afvallen! :p Nee, zo ver gaat het niet komen, maar een snoepwinkel kan ik wel beginnen op het moment ;) En dat werd er donderdag trouwens niet beter op, want Maarit had uit Brussel nog even 400gr chocolade voor me meegenomen! BonBonBloc Truffel en gewone melkchoco van Côte d'Or :p Ook heb ik van de week nog een brief van oma ontvangen, bedankt daarvoor!

Van het weekend had ik Rauma op het programma staan, waar helaas maar 1 dag van is gekomen. Tomi wou liever een keer afspreken zonder teveel gehaast (zouden elkaar pas laat treffen ivm oefeningen met zijn band) dus is zaterdag 26-11 helaas niet doorgegaan. Helaas heb ik daardoor ook de kerstopening in Rauma gemist, want ik kwam erachter dat op vrijdag en zaterdag wat speciale dingen in de stad waren ivm de inluiding van kerst. Maar goed, ook dat komt wel weer een keer! :)
Gisteren heb ik dus lekker hier in Pori doorgebracht met naar de stad gaan en naar de kerstmarkt waarnaar ik vorig jaar samen met Satu gegaan ben. Maarit merkte het op toen ze 's ochtends de krant las, ik had geen idee dat die markt nú al was!! Maar ja, dat krijg je met vorig jaar sneeuw en nu niet; lijkt alles decembermaand geweest haha :p Een hoop leuke dingen daar op die markt gezien, maar uiteindelijk niks meer gekocht. Wél nog een leuke tas aangeschaft die ik al maaaaanden op het oog had! Ja ma, alweer een tas :p Sorry! Weer zo'n 'oude gordijnenstof'-tas, en voor 10 euro kon ik die niet laten liggen ;) Verder nog een stapel wattenschijfjes aangeschaft, kan ik weer bijna een jaar vooruit (geen grapje: 3x80=240st :p). In de middag nog Monsters Inc. en Hercules gekeken, en daarnaast nog pepernoten gebakken voor Maija. Hebben we nu 2 jaar samen gedaan, maar nu heeft ze het als kleinigheidje gekregen! Het stormde trouwens goed zaterdag, mijn god wat ging de wind tekeer! Leuk met van en naar huis lopen...
Vandaag, zondag 27-11, ben ik wél naar Rauma geweest want ik zou Maija treffen! :D W zijn naar Café Sali gegaan en het was heerlijk om Maija weer te zien en weer in Rauma te zijn :) We hebben genoten van een lekkere salade en een kop koffie. Voor Maija had ik nog een bloemetje gekocht en pepernoten gebakken zoals gezegd, vooral met het laatste was ze erg blij! :D Ja, we hebben een paar uur goed doorgebracht daar en goed bijgekletst. Maija is inmiddels ook klaar met haar schoolwerk en hoewel de laatste schooldag pas de 19e is heb ik haar al gefeliciteerd met het behalen van haar diploma. Nog een superverpleegkundige erbij! :D Maija gaat trouwens nog wat adressen van verpleeghuizen in Rauma naar me doorsturen, zodat ik ook daar kan kijken of er nog werkgelegenheid is :) Lief lief lief! Na de afspraak met Maija ben ik nog wat winkels in en uit gedoken, of liever gezegd; gestormd. Mijn god wat ging ook in Rauma de wind te keer zeg! :o Nog nieuwe jeans aangeschaft in de uitverkoop, die ga ik komende donderdag aandoen :) Iets na zessen had ik de bus weer terug en momenteel ben ik weer terug in Pori. Er wacht nog een avondmaaltje voor me en een klein stukje Pirates of the Caribbean – At World's End. Want helaas moet ik op tijd naar bed ivm vroege dienst morgen maandag 28-11.

Een heerlijk weekend achter de rug dus, en ook van de week wacht er weer een lekkere week op me met tussendoor wat vrij van verpleeghuis. Wat ik me trouwens vandaag realiseerde is dat ik a.s. woensdag 30-11 het nieuwe album van Nightwish ga ontvangen!!! :D :D :D Mijn god kan er niet op wachten! :D Dat word pakketje uitpakken, naar mijn appartement en mezelf voor zeker 1,5 uur opsluiten! :D Ik laat jullie weten hoe het klinkt, maar slecht kan het niet zijn! Ik kijk ook ÓNTzettend uit naar a.s. donderdag 1-12, want dan heb ik mijn Chantaldag! :D Nee, geen naamdag, gewoon een dagje voor mezelf. En de planning is niet mis: lekker rustige ochtend, 14:45 naar de film 'Breaking Dawn', daarna wat winkelen en dan uit eten bij RAX. Ja, dat word een dag voor mij, van mij, en door mij! Vrijdag heb ik avonddienst en daarna nog de pikkujoulu van het werk (zo'n pré-kerstfeestje). Heb er zin in! :D Daarna gaan we alweer aan op Sinterklaastijd...met natuurlijk ook hier weer de schoen zetten! Hopelijk is mijn vlag er op tijd, kunnen we die bij de openhaard ophangen!
Ja, een leuke tijd voor de boeg dat is zeker! Naast natuurlijk de werkzaamheden her en der, waar ik elke dag weer volop van geniet met heel mijn hart :)

Lieverds, hou jullie haaks daar! Dan doe ik dat hier ;)

ps: ik heb geprobeerd door te komen in het Sinterklaasjournaal, maar tot nu toe is dat helaas niet geslaagd volgens mij! :(

• 27 November 2011 - 20:12

Pa En Ma:

He schattebout, vergis je je niet een beetje? Het was toch de moeder van Aleksi die bij jullie is gebleven?
    Maar goed, voor een paar stukken chocolade zou ik ook wel een avondje in het zwembad gaan zitten hoor!
    Leuke dingen gedaan, dat lezen we met plezier.
    En wil je Jasmijn leren met een pootje voor het bekje te geeuwen?
    Volgens pa krijgen jullie echt nog wel sneeuw in december; hij bestudeert iedere dag de voorspellingen op weeronline (heeft niks anders te doen nl.) Grapje. Dat van pa, niet dat van de sneeuw.
    Nog wat? Dacht 't niet zegt pa. Lekker bakje koffie! En mooie tas; alwéér 'n tas. Dat is een tik van de van Eijnatten dames. Wanneer wordt het tassenmuseum geopend?
    Knuffels van je ouders.

• 28 November 2011 - 11:23

OMA:

Hopelijk heb je het pakketje Nightwish ontvangen en kan je er4 nu fijn van genieten.
    Zonder sneeuw moet er toch iets leuks zijn.Ik ben blij,dat ik nog zonder gevaar van gladheid de straat op kan gaan !!!Ik hoop,dat Sinterklaas je adres weet,zodat jij ook wat in je schoen krijgt.
    Pas op voor Jasmijn,want die houdt ook van lekkere dingen.
    Lieve Chantal alle goeds en hou je haaks.
    OMA BOS