Tweede vakantieweek zit erop; alles back to normal - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Tweede vakantieweek zit erop; alles back to normal - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Tweede vakantieweek zit erop; alles back to normal

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

08 November 2011 | Finland, Pori

Halleutjens! :)
Wederom een blog die wat later dan normaal geplaatst word; leek me fijn ivm ook de eerste 2 dagen terug in Finland erbij. Vanaf nu komt de blog gewoon weer op zondag! :)
Tja, we zijn weer terug. 'In eigen land' wil ik dan zeggen, maar dat gaat officieel niet op natuurlijk :p Terug van weggeweest dan maar. Maar laten we eerst even terugspringen naar afgelopen dinsdag 1-11, want daar waren we gebleven met de 2e heerlijke week vakantie die ik nog gehad heb! :D

Dinsdag 1-11 zoals aangegeven ben ik rond het middaguur nog met oma v/d Flat de stad ingedoken om daar eerst een lekker bakje koffie met natuurlijk vlaai erbij te gaan drinken. 'Normaal gesproken' doen we dat altijd bij Welcome, maar voor het eerst sinds lange tijd (voor mij) zijn we weer eens naar Van Lierop gegaan wat ook de moeite waard was! Lekker gekletst en genoten van elkaar en natuurlijk de koffie met lekkers. Ja, weer heerlijk om dit met jou gedaan te kunnen hebben oma! :D Bedankt! Daarna zijn we nog richting kerk gelopen om 2 bloemetjes neer te zetten ivm Allerzielen. Bij oma thuis heb ik haar nog even geholpen met de computer, en daarna ben ik naar huis gegaan om mijn koffie met vlaai weg te poetsen. Want zoals gezegd was het weer tijd voor de tandarts! :D Ja, ik was blij om daar heen te gaan, in tegenstelling tot velen haha :p En gelukkig; ik was inderdaad in 5 minuten weer klaar! Kunnen we er weer tegenaan, ontzettend bedankt voor de afspraak tandarts! ;D In de avond heb ik Elianne nog met folders rondbrengen geholpen, en zijn we voor de rest lekker thuis geweest, wederom lekker bankhangen met koffie en NOS-journaal erbij. Heeeeerlijk!

Woensdag 2-11 in de ochtend nog een paar folders rondgebracht en daarna met Elianne nog wat winkels afgelopen, rond 11:00u werd ik thuis opgehaald door een goed gevulde Mini-cooper. Ik zou bij Rolf langsgaan, en die had zojuist zijn werkbus naar de garage moeten brengen waar hij een Mini-cooper te leen had gekregen. Mijn god wat een kleine rotauto...excuses voor de Mini-fans onder jullie... Niks voor mij in ieder geval, en voor Rolf ook niet! We zijn lekker een stukje gaan wandelen en hebben heerlijk bijgekletst, genietend van prachtig uitzicht over Geleen. Toch écht een Waereldsjtad voor mij, ben er trots op :) Na de wandeling nog thuis bij Rolf en Nicole genoten van geen koffie met wat lekkers maar mede (honingwijn) met wat lekkers. Was ontzettend gezellig lieverds, hartstikke bedankt! :) Rond half 3 ben ik weer terug naar huis gebracht, waarna Rolf door is gereden richting garage om gelukkig zijn werkbus weer op te halen :p Ik ben thuis met Elianne weer de stad in gedoken voor niets minder dan......friet met frikandel-speciaal! :D Mijn god wat heb ik dat gemist, frikandel hebben ze hier niet. Volgens mij al het andere lekkers van de frituur zoals in Nederland ook niet, heb beloofd om binnenkort eens hier een frituur in te duiken en te kijken... Maar goed; het was ontzettend lekker en gezellig natuurlijk! Elianne heeft van een kroket bij de friet genoten, ook die dingen blijven goddelijk.
Terug thuis wat druk, gezien ma een aantal afspraken had en wij op tijd moesten eten ivm de mis in de kerk. Ook dat blijft toch wel een 'must' als ik thuis ben; naar de kerk gaan. Helaas niet die eerste zondag kunnen doen, maar woensdagavond was natuurlijk een mis vanwege Allerzielen, waar ook opa genoemd werd. Toch wel weer pijnlijk als je zijn naam hoort, brengt alles weer 'dichtbij'... Maar goed; fijn om weer in de kerk te zijn (geweest), en daarna werd het een nóg fijnere avond gezien ik bij oma v/h Bos ging logeren! :D Ook dat is een must dat 'logeren bij oma v/h Bos', naast 'het koffie drinken met oma v/d Flat'. 2 uitjes die altijd voor gaan ;) We hebben lekker nieuws gekeken én vakantiefoto's van Londen onder genot van koffie met koekjes, daarna lekker getut en gekletst met een wijntje en knabbeltjes erbij. Natuurlijk héérlijk geslapen en in de ochtend lekker ontbeten.

Inmiddels dus donderdag 3-11 en na het ontbijt hebben oma en ik nog flink wat bladeren geveegd in de tuin en weggebracht. Mijn god wat was het ook toen nog een lekker weer! :O Daar heb ik sowieso wel mee geboft, en jullie allemaal natuurlijk ook! Om nog eens éxtra van het lekkere weer te genieten zijn oma en ik de stad ingelopen om daar een stukje over de markt te lopen en van een lekkere bak koffie met (wederom :p ) vlaai te gaan genieten op een terrasje. Ja, genoten hebben we en ook jij bedankt oma! :D Rond het middaguur heeft oma me richting Intratuin gebracht, waarna zij weer naar huis is gegaan ivm de poetshulp die om 13:00u zou komen. Ik ben bij de Intratuin (wéér :p ) naar de Efteling-spullen gaan kijken, en ben geslaagd in de uitverkoop: 2 bloempotjes en 2 leuke kleine schaaltjes. Tevreden naar huis gelopen waar ik nog naar de kapper gegaan ben om mijn haren weer eens in totaal te laten verven. Aan het eind van de middag had ik nog met Joël afgesproken om bij te kletsen onder genot van een pilsje in café De Max. Ontzettend bedankt lieve vriend, was super om je weer te zien en spreken, en het was gezellig! :D Jammer dat het niet langer kon, hopelijk zie ik je volgende vakantie weer. 's Avonds moest iedereen lekker thuis zijn en blijven omdat we elkaars vakantiefoto's gingen bekijken. Heerlijk die van Rome te zien en fijn om die van Londen te kunnen laten zien! Veel vertelt ook natuurlijk, en nog souvenirtjes gekregen van pa en Elianne! :D Een prachtig glazen ketting en een kerst-Ioor (uit niets minder dan de Disney-store in Rome)! Omdat uiteindelijk iedereen wat gekregen had behalve pa, heb ik pa die week nog de dvd van The Kings' Speech cadeau gedaan :)
Na een gezellige avond richting bedje ivm het uitje Efteling.

Dat op vrijdag 4-11 op het programma stond. Helaas nog een paar afmeldingen gehad vlak van te voren, en ook op de ochtend zelf eentje. Jammer dat jullie niet mee konden, hopelijk volgende keer zijn jullie van de partij! :D Ingeborg en Dagmar waren van de partij, dus zijn we met z'n drieën vertrokken, richting het leukste uitje Efteling tot nu toe (en ik heb er al wat gehad!! :p ). We hadden heerlijk weer die dag en het was erg rustig, wat resulteerde in alle attracties kunnen doen (behalve Bob en Droomvlucht; dicht ivm onderhoud) en vooral rustig aan door het park lopen en wat pauzes houden. Natuurlijk ook weer bij de poffertjeskraam, mijn god dat blijft elke keer hemels genieten! Natuurlijk ook weer wat aankopen gedaan, namelijk een paddestoel-vogelvoederbak, kwartetspel voor de kids én een 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-elfje E-shirt! :D Ingeborg heeft een aantal keer staan dubben bij tuinbeelden, maar uiteindelijk geen gekocht. Dat komt nog wel, maak maar gek die lover van je ;) Dagmar heeft overigens kennis gemaakt met het volk van Laaf, wat bij Ingeborg en mij onze broeken deed afvallen (ben ik blij dat ík géén broek aan had :p ). Maar goed; voor alles een eerste keer en als ze dan vrijwel direct loopt te walsen op de grappige muziekjes van de Laafjes, dan is alles weer goed ;) We zijn ons overigens nog doodgeschrokken bij Villa Volta, waar Hugo van de Loonsche Duynen éíndelijk 'gerenoveerd' is aan zijn gezicht; mijn god wat is ie eng geworden! :o Goed gelukt dus eigenlijk, haha :p
Aan het eind van de dag hadden we de voorstelling van Raveleijn in het openluchttheater, met aansluitend diner in het restaurant Het Wapen van Raveleijn. De show was ontzettend sjiek, heb met volle teugen genoten! :D Prachtig; ga binnenkort weer de tv-serie kijken! En toen begon een ontzettend gezellig avondje eten, waarbij Michel (vriend van Ingeborg) ook nog is gekomen. Het personeel in het restaurant is ontzettend enthousiast en een tikkeltje gek, wat de avond erg dynamiek en gezellig maakte. Per tafel kreeg één iemand een 'slabbetje' om, wat betekende dat die persoon de kip moest gaan vangen en klaarmaken voor het hoofdgerecht. En wie kreeg het slabbetje om....ík ja! Bij navraag of ik het mocht houden kwam er een bevestigend antwoord, wat leidde tot een overenthousiaste Chantal, een bedenkelijk kijkende ober en een nóg geweldiger moment........met commentaar door Ingeborg en Dagmar 'ja, ze is helemaal Efteling-gek' en de discussie die daarop volgde, en nog één klein commentaartje als in 'je wil haar voet nu niet zien'....kregen we een ober die nerveus begon te lachen, 'neeeee' zei, 4 mensen die in volle borst 'ja' zeggen......en vervolgens een Chantal die haar schoen uittrekt, op de tafel moet gaan staan met vervolgens het complete personeel om zich heen én alle andere gasten die aanwezig waren :p 'Dat is toch geen échte tattoo he?!' (ober), 'Kijk, een Efteling-tattooooooooo! :D' (klein jochie), en een vuurrode en bibberende Chantal :p Dus; ondanks dat ik op de gemailde foto's niks meer gehoord heb, heb ik tóch antwoord gekregen daar in het restaurant :p Ja, was ontzettend lachen en te gek! :D Zelfs nog een 2e plaat voorgerechtjes gekregen haha :p Verder met z'n vieren een óntzettend gezellige maaltijd gehad, waarbij we veel gekletst en gelachen hebben. Bedankt allemaal, ook jij Michel, voor de geweldige dag en avond! Met een vol buikje, getrainde lachspieren en een goed gevoel zijn we weer richting huis gereden. Thuis nog lekker op de bank gehangen en film gekeken, waarbij ik vrijwel meteen in slaap viel. Was echt kapot na zo'n lange dag, ben daardoor helaas niet meer bij Loes haar feestje langs kunnen gaan. Thuis ook nog verteld van de Efteling en nog wat gekregen van Rolf en Nicole. Kennelijk wat voor Jasmijn; het woog niks en had een ronde vorm, dus mama gooide het naar me en ik ving niet. En toen bleek dat Rolf wel eens had mogen zeggen dat het 'niet écht voor Jasmijn was, maar als grapje bedoelt', want het bleek ram een glazen bol te zijn met een elfje erin!! :o Gebroken beentje, dat krijg je van zo'n flauwe grapjes Rolf ;) Maar goed, daar hebben we secondelijm voor he ;) Bedankt lieverds, ze is prachtig :)

Zaterdag 5-11 de laatste volle dag thuis, die we weer lekker ouderwets in de ochtend op de markt doorgebracht hebben, en de rest van de dag lekker thuis en (weer) in de Intratuin. Zelf nog voor bij de koffie tompoezen mogen maken, en in de avond heeft pa zijn welbegeerde pannekoeken gebakken! :D Heeeeerlijk, jammer dat pa geen echt recept heeft. Overdag natuurlijk ook mijn koffer ingepakt en de laatste dingen gedaan die ik moest doen. Ook heb ik Maurits nog foto's van Londen laten zien, heerlijk dat ik ook weer met jou samen geweest ben broedert :) Hou van je, ben trots op wat je doet! In de avond is pa nog gaan collecteren in de kerk, en hebben wij de koffie voorbereid, gezien we wat mensen hadden uitgenodigd als afscheidskoffie. Buurtjes, buurvrouw van buurtjes, beide oma's, tante uit Aduard, vriendin van ma, vrienden van pa en ma....genoeg volk dus en goed gezellig! :D We hebben naast de koffie ook wat worstjes boven een vuurtje geroosterd (lekker Fins ;) ) en nog wat wijn gedronken met wat te knabbelen. Aan het eind van de avond met zijn allen nog een vuurvlieger opgelaten, en daarbij natuurlijk allemaal een wens gedaan. Mijn wens was geen wens, maar eigenlijk een dankgebedje :)
Ja, een geslaagde afsluiting van een geslaagde vakantie.

Zondag 6-11 kwam de dag van vertrek, die we lekker met een zondags ontbijt met z'n vijfjes hebben ingeluid. Lekker 'ouderwets' met z'n vijfjes, van dat soort momenten genieten we volop! Rond kwart voor 10 zijn we richting Düsseldorf getrokken, wat toch wel wat moeilijk viel. Ook in de auto was het trouwens weer lekker 'ouderwets'; pa achter het stuur, ma als bijrijder en 3 kids op de achterbank :p Op Düsseldorf had pa de auto in de verkeerde garage gezet (althans, hij wou eigenlijk in een andere maar nam te vroeg een afslag), waardoor we direct in de hal uitkwamen vanuit de garage, én ook nog eens direct bij mijn incheckbalie :p Hoezo 'verkeerd' geparkeerd? :p Nog met z'n allen bij Starbucks genoten van koffie en fris, leuke foto's gemaakt, en daarna kwam helaas het pijnlijke afscheid. Ja, het deed pijn, hebben tranen gelaten. Ook dat hoort er helaas bij en mama gaf aan dat het eigenlijk een goed teken is, dat we het altijd zo fijn met elkaar hebben dat afscheid nemen moeilijk is. En daar geef ik haar volledig gelijk in.
De terugvlucht is goed gegaan, genoten van een prachtig wolkendek, dat ook prachtig dik bleek te zijn bij onze daling... Mijn god wat duurde en duurde het voordat we door de wolkenlaag heen waren! :O Niet gek dan ook dat het in Finland al goed donker en grijs was, en dat al om 17:00u... Maar goed; ook dat hoort bij de herfst en winter. Ook de temperatuur hier was een tikkeltje anders; geen vorst maar wél fris! Heb wolkjes kunnen blazen, wel wat anders dan onze 'hitte' niet? :p Busreis goed verlopen, en in Pori werd ik door Maarit opgehaald. Thuis eerst mijn bagage in het appartement gezet, waar Jasmijn vrolijk op me af kwam rennen! :D Enthousiast dat ze was, en ik natuurlijk ook! Daarna nog naar de kids geweest en ook daar was het enthousiasme goed te merken :) Nog wat met Maarit en Aleksi gekletst, wat gegeten, en toen naar mijn appartement waar de klap en pijn kwam... Ja, weer een goed deuntje zitten huilen, deed goed pijn weer thuis weg te zijn. Puur en alleen het 'niet meer in aanwezigheid van'-zijn, maar god wat kan dat pijn doen... Lekker nog een bakje koffie gedronken met daarbij de dvd op die pa me gebrand had, over de Nederlandse monumenten die bij het Unesco-werelderfgoed horen. Leuk om te zien!

Na een goed nachtrust begon gisteren maandag 7-11 weer een 'normale' dag; gepoetst en richting winkel voor o.a. kattenvoer. En met het normale ritme aan de gang was ook de pijn weg. Hopen dat dat zo blijft, hoewel ik alles zeker mis hoor :) Altijd, maar het doet niet altijd pijn. Na de winkel ben ik nog op werk langsgegaan waar ik mijn nieuwe rooster en 2 bestellingen (Oriflame en Avon) heb opgehaald. Alles gaat goed daar, alles hetzelfde, zij het niet dat dat ene vrouwtje die slecht lag inderdaad overleden is. Ook dat hoort helaas bij het vak. Verder een rustige dag thuis gehad, met ook weer lekker koffie met yoghurt&muesli. Genieten en verwennen dus!
Ook vandaag overigens. Lekker nog de stad in geweest en verder rustig aan gedaan met ook weer poetswerk. Zojuist lekker gegeten, dadelijk weer lekker de bank op met wat koffie en lekkers. Eerst nog even douchen, en op tijd naar bed vandaag ivm vroege dienst morgen. Kijk er toch wel naar uit hoor, weer werken :) Gezellig! :D

Ja, de vakantie is géwéldíg geweest, nogmaals iedereen die er een bijdrage aan heeft geleverd ONTZETTEND BEDANKT!! Ja, mijn dank is groot :) Zou er graag nog een hele pagina over typen, maar ik hoop dat jullie via deze blog toch mijn dank kunnen voelen :) Ik hou van jullie allemaal, stuk voor stuk. Of ik je nou gezien heb in mijn vakantie of niet; ik hou van jullie :)
De vakantie heeft me zeker goed gedaan, dat merk ik wel na 2 dagen thuis bij de familie en Jasmijn. Ik ben weer rustig in me, voel niets meer dan rust en blijdschap :) Ik merk dat ik weer volop geniet van de kids, mijn werk bij en plaats in de familie. Ik merk dat Jasmijn weer zo enthousiast is als eerst, en geniet van mijn aanwezigheid (heerlijk op schoot liggend elke avond :p ). Ja, ik ben weer helemaal gereset, helemaal zoals het toen was één jaar geleden. Toeval? Ik geloof het niet :)
Mijn vakantie had op geen beter moment kunnen zijn. Dat er nog vele prachtige mogen volgen...

Chantal

• 08 November 2011 - 20:34

Ma:

Tja, ook ik realiseerde me op weg naar het vliegveld dat het lang geleden was dat we met z'n vijven onderweg waren en dat het waarschijnlijk ook weer heeeeeeeeeeeeeeel lang zal duren, voordat nog een keer gebeurt. Maar dat moment neemt niemand ons ooit meer af!
    En wat mij betreft mag jij best zeggen: "terug in eigen land", want voor jou voelt dat toch ook zo?

Liefs, je moeder (en jij ook nogmaals bedankt voor die 2 gezellige weken!) X

• 08 November 2011 - 22:04

Rolf:

Even aanvullen, ik was per toeval in de winkel waar ze de Elfen hadden voor andere zaken en zij ik heb hier al eens een elf gehaald voor een vriendin die woont nu in Finland. De vrouw van de winkel: "O we hebben net een geheel nieuwe collectie binnen." een elf in een "glazen bol" denkende aan de sneeuwklok (glazen bol) die Jasmein van de kast af gestoten heeft even met thuis overlegd en deze elf mee genomen samen met een voor Nicole.
    De vrouw van de winkeld heeft één in extra bubbeltjes plastic ingepakt die had ik gemarkeerd met een "B" in mijn grote gaos bus heb ik alle spulletjes die ik had op de grond gezet voor de bijrijder.
    Op de bijrijderzit staat altijd mijn tas die toch behoorlijk zwaar is.
    Bij en heftige rem maneuvere is deze tas naar voren geschoven en ik meende wat te horen knakken.
    Thuis maar gelijk naar de minder goed ingepakte elf van Nicole gekeken en niets aan de hand ppppf gelukkig toch niet goed gehoord de andere was immers zo goed ingepakt daar kon niets mee mis zijn.
    Dus de beenbreuk is niet de schuld van ma maar van die suffert voor me die op de rem ging staan (of ik moet die bus toch eens opruiemen).

• 15 November 2011 - 20:43

OMA Bos:

Goed te lezen,dat je in Finland ook mensen hebt die blij zijn,dat je er weer bent.Zo kan je een beetje de gedachten aan Geleen en omgeving achter je laten.Het was heel fijn je wwer te zien en ik heb fijne herinneringen aan je verblijf op de Irenelaan.Soms moet je het daar mee doen.Het leven is helaas vaak afscheid nemen.Kop op en doorgaan.Veel liefs Oma