Aan de vooravond van vertrek... - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Aan de vooravond van vertrek... - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Aan de vooravond van vertrek...

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

21 Oktober 2011 | Finland, Pori

...toch nog even een blog typen. Leek me wel zo toepasselijk!

We hebben weer een lekker weekje achter de rug met de dagelijkse werkzaamheden op 'beide adressen'. Heerlijk werken en genieten dus! Het idee dat ik er 2 weken niet zal zijn is toch wel vreemd...maar ook wel fijn! Ben toch écht toe aan vakantie. Ben benieuwd hoe het op de afdeling is als ik terugkom, over één patiënte vraag ik me af of ze er dan nog zal zijn... Waarschijnlijk heeft ze een klein herseninfarct gehad, en sinds gistermiddag (donderdag 20-10) lag ze er niet meer zoals vanouds bij. We zullen zien, helaas horen dat soort dingen ook bij het vak.

Afgelopen week heeft naast de normale werkzaamheden vooral in het teken gestaan van de vakantie voorbereiden; buskaartjes, bank, apotheek, koffer pakken, wasjes draaien, cadeautjes kopen, thuis poetsen, in-checken (online), kattenvoer halen...jullie kennen de riedel wel :p Alles is goed gegaan en ik mag nu wel zeggen dat de lijst afgewerkt is en ik totaal klaar ben voor vertrek! :D Ondanks dat ik weet dat ik morgen ga, heb ik totaal niet het gevoel dat ik 2 weken thuis zal zijn op vakantie. Dat heb ik eigenlijk altijd wel voor een reis/uitje; weten dat je de dag erna ergens anders bent maar niet het gevoel hebben dat je 'aan de vooravond van' staat.
Naast alle drukke bezigheden heb ik ook nog wat leuke dingen gedaan: donderdagavond ben ik nog bij RAX gaan 'uiteten', dat wou ik graag nog voor vertrek doen. Vandaag, vrijdag 21-10, ben ik in de ochtend samen met Satu nog gaan zwemmen in de nieuwe zwemhal. Van de oude kan ik niks zeggen, daar ben ik nooit geweest. Maar de nieuwe is best mooi! En voor het eerst heb ik lekker fins gedaan in het zwembad (wat jullie je misschien kunnen herinneren van een blog in december afgelopen jaar): naakt in doucheruimtes en sauna. Vrouwen en mannen apart zoals jullie je wellicht herinneren, dus in principe niks 'ernstigs', hoewel het voor een niet-Fin vreemd is om naakt rond te lopen op een publieke plek. Aan de andere kant: iedere vrouw is vrouw en dus hetzelfde, ondanks de verschillende lichaamsbouw. We zijn allemaal mens en niemand is hetzelfde of perfect! :)

Op het moment zit ik lekker op de bank en de kids liggen in bed; ik moet vanavond nog oppassen. Maarit is naar een feest en Aleksi heeft lange dienst.
Morgenvroeg om 9:00 uur vertrekt mijn bus richting Helsinki-Vantaa, en ik heb geluk want Maarit bood aan me richting busstation te brengen wat betekent dat ik niet al om half 8 vanaf huis een bus hoef te pakken! Kan ik dus wat langer slapen; niet verkeerd lijkt me zo! :D
Morgen vertrekt dan om 15:35u lokale tijd mijn vliegtuig en zal om 17:00u lokale tijd Duitsland landen.

Ik kan maar 1 ding zeggen:
IK KAN NIET WACHTEN!!!!!! :D

Tot morgen, lieve Kikkerlanders; tot over 2 weken, Finland!

• 21 Oktober 2011 - 18:09

Aukje:

Hej meid,

Goede reis en tot morgen :)

Groetjes Aukje

• 21 Oktober 2011 - 18:51

Loes:

Ooh lekker eten :o
    Nog maar 1 nachtje slapen, yaay. Goede reis Bebsie!!!

• 22 Oktober 2011 - 07:39

Koos: