Fijne week gehad en nu feestweekend bezig! :D - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu Fijne week gehad en nu feestweekend bezig! :D - Reisverslag uit Pori, Finland van Chantal Eijnatten - WaarBenJij.nu

Fijne week gehad en nu feestweekend bezig! :D

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

04 September 2011 | Finland, Pori

Hei hei!
Wat vroeger dan van me verwacht op zondag, maar hier toch weer een nieuwe blog! Ik typ deze blog om 8 uur 's ochtends (7:00 jullie tijd..) en heb zojuist mijn simpele maar toch 'zondagse ontbijtje' achter de kiezen. Vandaag (4-9) een leuke maar wie weet in de ochtend wat drukke dag: vandaag hou ik hier mijn verjaardagsfeestje. Dat word dadelijk dus nog even mijn appartementje ietwat verbouwen en her&der wat poetsen/stofzuigen, wat melk gaan kopen, en al het lekkers klaar gaan zetten. Van 12-17:00 uur is het dan 'feesten' geblazen. Ondanks (helaas) aardig wat afmeldingen, vooral vanuit Rauma, gaat het toch gezellig worden :) En Rauma halen we gewoon in door zélf naar Rauma te gaan volgend weekend! :D Wie weet zelfs 3 dagen...heerlijk zo'n lang weekend vrij! :D Vanavond blijft Aylien trouwens nog logeren, kan niet wachten haar weer te zien en te kunnen knuffelen! :D :D Hou je vast meid, hoop dat je nog levend Finland uitkomt, haha!
Ook gisteravond, zaterdag 3-9, was druk. Ofja, eigenlijk was mijn hele zaterdag actief: ochtenddienst, naar de winkel, momentje rust en door naar feestje Satu (die was gisteren jarig, net zoals Ricardo overigens: nogmaals gefeliciteerd kerel! Dit was de 4e en laatste keer haha ;) ) waar ook haar moeder en peettante waren. Ontzettend gezellig en wederom is mijn Finse taal geloofd. En tja, als je je dan bedenkt dat je daar dik 4,5 uur hebt gezeten en alles (op een enkel woord na) in het Fins hebt gesproken....dan moet je toch maar eens je bescheidenheid aan de kant gaan leggen en je goed realiseren dat je héél goed Fins spreekt na 1 jaar! :p Maar goed; bescheidenheid siert de man zeggen ze. Gisteravond, toen ik rond een uur of 8 weer thuis was, ben ik aan het bakken geslagen met als resultaat 3 (hopelijk heerlijke) taarten om vandaag op te kunnen peuzelen. 2 hebben ervoor in de oven gemoeten (mama's cake en mama's appeltaart), de andere was héél makkelijk en in 15 minuten klaar (taartbodem, dikke vanillepudding, en daarop vruchten uit blik). Hopelijk vinden de gasten het ook lekker! Ik ben vooral benieuwd naar deze 1e eigen versie van mama's appeltaart; zo perfect als mama hem maakt lukt toch niemand anders haha :p Ik denk dat ik rond middernacht naar bedje ben gegaan. Nu wat moe, maar tevreden over mijn bakavond en de resultaten! Satu neemt overigens vandaag nog een taart mee (ik had toen naar haar diploma-feestje een cake meegenomen, dus vond ze dat zíj nu voor mij wat mee kon nemen); een hartige taart, die ik al eens eerder op de foto gezet heb (hebben we toen meegenomen naar het Juhannus-weekend in juni). Maar goed, lang verhaal kort: DAT WORD VANDAAG SMULLEN GEBLAZEN!! Bij de foto's al een voorproefje van de taarten en een hoop ander lekkers, volgende week volgen natuurlijk de échte foto's van het feestje.

De rest van de week is weer een gewone werkweek geweest, met lekker wat avonddiensten maar ook mijn bezigheden thuis natuurlijk. In het verpleeghuis ging alles goed, niks bijzonders. Ik vermaak me nog steeds en ben graag daar. Ook thuis gaat alles prima en amuseer me nog steeds met de kids :) Volgens mij heb ik deze week niet meer gekookt, mede door de 3 avonddiensten die ik gedraaid heb en het feit dat op dinsdag door de familie zelf gekookt werd. Wel wat geholpen natuurlijk, ook dat was prima :)
Maandag kreeg ik nog van Dagmar een verjaardagskaart en van Loes mijn cadeautje: 'lucky star-papier' en een ontzettend cute zakspiegeltje! :D Voor de Lucky Star uitleg, zie http://www.mostcutest.nl/?lucky-stars-papier,33 en bekijk het filmpje!! Thnx lieverd, ik meende écht dat ik zelf die dingen gekocht had ja, super dat dat gewoon stiekem mijn verjaardagscadeautje was ;) Smiegt! :p
Dinsdagavond ben ik nog een pakketje gaan ophalen, dat uit Geleen kwam met daarin mijn verjaardagscadeau! :D Mijn gevoel had het al goed: iets van de Efteling!!! :D En tja, ik heb mijn mega-big-smile proberen vast te leggen op camera, maar kennelijk was deze té groot en vreemd om vast te kunnen leggen....geeft aan HOE ONTZETTEND BLIJ Chantal was en nog steeds is!!! :D Oóóóóóóntzettend bedankt lieverds! :D Ik heb een dienblad, groot bord en kommetje gekregen. En jeetje wat een prachtkwaliteit! :o Ja, súperblij die Chantal hier, haha :p
Woensdagavond had de familie op dagopvang nog een soort van activiteit voor het begin van een nieuw schooljaar. Vanaf het balkon van het verpleeghuis (want dat ligt naast de dagopvang zoals ik wel eens verteld heb) heb ik uiteindelijk de familie kunnen ontdekken. Van Santeri kreeg ik een lading luchtkusjes, wauw! :p Zeldzaam, maar zeer leuk :) Ja, weer een geslaagde werkweek!
Woensdag ben ik in de ochtend op mijn fiets nog wat dingen gaan doen (naar winkel enzo) en heb ik weer genoten (NIET DUS) van die dikke stenen die we hier in het wegdek hebben liggen. Ik snap niet dat hier geen asfalt gelegd word, maar goed... Het resultaat was alleen wat minder, want mijn 'indestructible banden' (die pa nog mooi voor me aangeschaft had voordat de fiets meekwam naar Finland) bleken toch destructible te zijn....een lekke achterband!! En ook echt 3 meter van mijn appartementdeur af he... Ik was niet te genieten! Schaamde me dood voor pa, omdat die nog van die supergoede banden gekocht had... Maar goed, via mail heb ik veel hulp van hem gekregen, ook nog een filmpje over hoe je een band moet plakken. Want tja dames en heren: Chantal had tot nu toe nog nóóit een fietsband zelf geplakt..en ja daar schaam ik me toch wel voor :p Maar goed, maar weer de oude fiets van Maarit in gebruik genomen en miste direct mijn eigen lieve fietsje haha! Toen ik op het werk aankwam (avonddienst woensdag) bleek dat de fietsensleutel niet op de fiets zat, waardoor ik de gehele dienst neurotisch geregeld uit het raam heb gekeken of de fiets er nog wel stond...
Donderdag (1-9) ben ik meteen een plaksetje gaan kopen, zodat ik vrijdag rustig mijn achterband kon plakken. Vrijdag had ik mijn 1e vrije dag, dus rustig de tijd voor mijn fietsje. En zo'n band plakken is helemaal niet zo lastig zoals bleek! :D Mijn god wat ben ik trots dat ik zélf mijn band geplakt heb. Ik trots, papa trots...wat wil je nog meer? :p En dat met 23 jaar oud...mijn 1e fietsband plakken...te erg voor woorden, niet? Wel met goed resultaat en dus daarna in de ochtend meteen naar de bank, winkel gegaan en 2ehandswinkel gegaan (nieuwe thee-thermoskan én elfje! :D ), later op de ochtend nog richting Maistraatti (overheidsinstelling die allerlei zaken regelt) omdat ik van Valvira post gekregen had. Dat heb ik wel eens vermeld in een blog: Valvira is (o.a. !!) de instelling die de registratie van verpleegkundigen regelt. In Nederland hebben wij het BIG-register, hier is dat dus Valvira. Ik heb mijn papieren en aanvraag vlak voordat Dagmar hier was (halverwege juli dus) opgestuurd en kreeg nu post dat ik mijn Diploma en Diploma's Supplement bij Maistraatti door een notaris een moest laten officialiseren. Daar aangekomen vroeg de desbetreffende dame de originele documenten....die ik dus naar Valvira heb gestuurd :s Alles uitgelegd en gezegd dat ik maar eerst naar Valvira zou gaan mailen over hoe en wat nu. Dat dus terug thuis gedaan; nu antwoord afwachten!! Volgens Aleksi was het voldoende om kopieën mee te nemen...niet dus. We shall see! :) Veel heen en weer gefietst dus die dag, goed voor de beweging! Thuis nog wat gepoetst en lekker op de bank gezeten achter de tv. In de namiddag was ik eventueel van plan om voor de eerste keer naar yoga te gaan, wat ik uiteindelijk niet meer gedaan heb. Was wat moe en had geen zin om me te moeten haasten. In de namiddag ben ik zelf op de fiets richting stad gegaan, de familie pakte de auto (Maarit was al in de stad, moest naar kapper). Want, vrijdagavond zouden we met zijn allen gaan uit eten bij RAX! :D Mijn verjaardagscadeautje aan de familie. Dat mag ook wel eens; zij hebben zó ontzettend veel voor mij gedaan, dan mogen zij ook wel eens getrakteerd worden :) Het was zeer geslaagd en we hebben allemaal (incl. Anna-Liisa, moeder van Maarit) héél erg genoten! :D Na het uit eten ben ik zelf nog kort wat gaan winkelen, met als resultaat ontzettend leuke shorts én een 2e exemplaar van die supergoede BH die ik toen bij Lindex voor 4 euro gekocht had! Toen was er maar 1, nu hingen er nog meerdere! :D Was dus wel verplicht een 2e te kopen, superding is het immers!! Voldaan weer naar huis gefietst en daarna lekker rustig avondje en op tijd naar bed ivm vroege dienst gisteren dus.

Ja, ik heb weer een lekkere week erop zitten! Ik tel overigens ook al lekker af voor mijn vakantie in oktober, vanaf vandaag nog maar 48 daagjes! :D Can't wait!
Gisteren heb ik ook een nieuw werkrooster gekregen met daarin elke week 2 dagen achter elkaar vrij, telkens rond begin weekend...ook dat ziet er goed uit!
11 november de állereerste Nightwish-single van het nieuwe album in de winkels...nog meer vooruitzichten! Eventueel nog een leuk weekend in december in Helsinki met o.a. het concert van Within Temptation...nóg meer ideeën! :D Ja, hier in mijn hoofdje is het een groot feest, alleen maar leuke uitjes in gedachten :) Hopen dat we die ook tot werkelijkheid kunnen brengen...beginnend met volgend weekend in Rauma doorbrengen!

Lieverds; hou jullie haaks en tot volgende week met dan ook foto's van het feestje zoals gezegd! Stay tuned!!
Ik hou van jullie -xxx-

ps: Jasmijn houdt écht van dansen!! :o Weer in mijn armen gehouden en wat heen en weer lopen dansen en springen...en mevrouw spint zowaar! :p Toch maar vaker doen ;)

• 04 September 2011 - 08:11

Loes:

Veel plezier vanavond :D

• 04 September 2011 - 19:46

Tante Carla:

Het zal vast gezellig geweest zijn!
    Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen.........
    Veel liefs

• 04 September 2011 - 20:35

Ma:

Smulpaap !

• 07 September 2011 - 09:22

OMA Bos:

Wat een allrounde vrouw ben jij toch. Taarten bakken en fietsbansen plakken chapeau.
    Ik ben 80 jaar,maar heb nog nooit een fietsband geplakt,daar had ik mijn personeel voor.
    De verjaardag is wel doed gevierd.Goed,dat je je aipair gezin ook hebt getracteerd.Dat wordt vast gewaardeerd.Ik ga me klaar maken voor het feest.Ons koor bestaat 50 jaar
    Het wordt gevierd in de Ophovenermolen.Moet ook een toespraak houden!
    Veel lieve groeten en tor schrijfs.OMA