Weer een week om...en bijna 23 jaar op de wereld!
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
21 Augustus 2011 | Finland, Pori
Ik val van mijn stoel af als ik merk dat het alweer máánden geleden lijkt, de afgelopen zondag... Ik ben toen zoals verteld lekker wezen uit eten met Satu, wat weer ontieglijk lekker én gezellig was! Aan het eind van de avond nog minstens een half uur gepraat en dingen uitgewisseld omtrent sterven en begraven/cremeren in zowel Nederland als Finland. Niet het állergezelligste om over te praten, maar zeer zeker héél interessant! :)
Nu ik het toch over overlijden heb; ik ben helemaal wat vergeten te melden! Een paar weken terug is een van mijn visjes thuis overleden :( Jammer, dat zeker. Heb er dik 3 jaar plezier van gehad; toch wel 'oud' voor een visje!
Goed, over naar de algemene gang van zaken, haha! De week is weer gezellig verlopen, met zowel thuis als in het verpleeghuis weer werk. Ik heb welgeteld één dag vrij gehad, en wel de dinsdag.
Van de week zowel ochtend- als avonddiensten gehad in het verpleeghuis, met daarin eigenlijk geen bijzonderheden; ik geniet nog steeds! :) Weer veel zieken op de werkvloer, waaronder het afdelingshoofd. Sta versteld van alle afmeldingen hier, zou in Nederland nooit zo makkelijk gegaan zijn lijkt me!
Thuis heb ik ook weer mijn taken volbracht, maar heb ook zeker mijn rustmomenten gehad door de diverse dingen die de familie soms zelf op het programma had in de avonden (sport e.d.). Gisteren, zaterdag 20-8, zijn ze trouwens nog naar het circus geweest! Dat is hier nou gedurende één week meen ik, en voor de kids was het de allereerste keer in het circus; voor Aleksi was het de eerste keer sinds zijn kind-zijn...kun je nagaan hoe speciaal het was! :) Was kennelijk zeer de moeite waard geweest, maar dat mag ook wel voor de prijs die je moest betalen voor een plekje. Maar ja; circus is altijd duur, nietwaar?? Ik ben niet mee geweest. Geen ramp, dat komt wel weer een keer (wellicht met eigen kinderen? :p ).
Dinsdag zoals gezegd mijn dag vrij, die ik ook aan mezelf besteed heb. Althans; in de middag. Ik ben de stad in geweest en heb wat gewinkeld. Nog een goede aankoop gedaan: nieuwe BH voor maar 4 euro!! Verder voornamelijk gekeken, maar toch ook een nieuwe skinny zwarte broek aangeschaft (maar 10 euro, H&M) en nieuwe deo. Na het winkelen heb ik nog genoten van iets wat me al vaak de ogen heeft uitgestoken..of in ieder geval de aandacht getrokken heeft. Er zitten meerdere 'koffiehuisjes' in het winkelcentrum, waaronder ene waar ik nog geen koffie gedronken had. Nou ging het mij niet zo zeer om de koffie, maar om de lekkernijen erbij. Goh, het zou eens niet zo zijn haha! :p Ze hebben daar heerlijk dikke muffins liggen met een enorme dot glazuur erop. Paar euro (3) betaal je ervoor, maar dat vond ik wel de moeite en al helemaal omdat ik nu eens lekker de tijd en rust voor mezelf had. Resultaat: een grote koffie en een Vanille-muffin voor totaal 5 euro. Lekkere koffie, GODDELIJKE muffin! Hier komt de omschrijving om jullie een indruk te geven hoe die smaakte: de muffin zelf, het deeg dus, daarin zat ook wat kaneel verwerkt. Niet overheersend, maar wel 'lekker aanwezig'. De dot glazuur, daar zat ook wat hagelslag op. Het glazuur zelf was niet knoerhard (zoals we dat gewend zijn), maar was heerlijk zacht. Met dus vanillesmaak, maar voor degenen onder ons die wel eens cake bakken en de beslaglepel aflikken: eenzelfde beslagsmaak/gevoel had ook dit glazuur. Echt, in 1 woord GODDELIJKGENIETEN!!! Gelukkig zijn er 4 of 5 verschillende smaken, wat gaat betekenen dat Chantal daar nog 'vaak' koffie zal gaan drinken...
De eerstvolgende keer is trouwens al bekend haha! :p A.s. donderdag, 25-8, heb ik mijn verjaardag (wat ik jullie natuurlijk niet hoef te vertellen) en heb de dag daarna vrij. Nou heb ik via een collega van werk een kortingsbon gekregen voor een basis Spa-behandeling in een wellness-centrum hier in Pori. 20 euro voor een halfuur ipv 30 euro. Je komt dan in een 'shuttle' te liggen, waar je lichaam (behalve je hoofd) een sauna-douche-infrarood-licht-therapie krijgt. Lekker ontspannen dus, en dit leek me een super verjaardagscadeautje voor mezelf! Tel hierbij nog een lekkere bak koffie met weer zo'n muffin op en Chantal heeft weer eens lekker voor zichzelf! En niet zeuren over wéér een muffin; met die shuttle-behandeling verbrand je kennelijk 600 calorieën, dus dan mag koffie met lekkers wel!!! :D
Ja, volgende week lekker 2 vrije dagen. Zoals gezegd vrijdag 26-8, maar ook dinsdag 23-8. Ik hoop dat het dinsdag lekker weer gaat zijn, want ik ben van plan om ook een paar uurtjes/een dag door te brengen op Yyteri (het strand dus). Ik moet écht meer tijd voor mezelf vrijmaken, waar ik ook hard mee bezig ben! Van de week heb ik lekker gelezen, weer wat gewandeld, en gisteren (zaterdag 20-8) zelfs een goed stuk gejogd! :D Dat ging me een partij goed zeg ik je, ben héél trots op mezelf! Tja, wat wil je met dik 3,7 km! Klinkt niet superveel, maar voor mij was het al meer dan ik normaal jog. Gelukkig was het weer nog lekker, want vandaag...
Vanochtend (21-8) werd ik wakker en bleek het met bakken uit de lucht te komen. Het is de hele dag wat grijs geweest, maar nu is het lekker en schijnt het zonnetje. Best stom die regen als je je realiseert dat ik gisteravond op Facebook nog een reactie plaatste met de uitspraak dat mijn vrienden Herfst en Winter wel mogen komen...uw verzoek is verhoord mevrouw, en wel meteen ;)
Ja, het weer is al goed aan het veranderen hier; in de ochtenden is het goed fris, overdag gelukkig nog lekker. Maar goed, we gaan alweer richting einde zomer dus is het niet echt gek dat we veranderingen merken, niet? ;)
Tja, dat was mijn weekje eigenlijk wel. Vrij weinig bijzonderheden, maar genoeg dingen weer voor een nieuwe blog :) Ik heb ook nog een paar keer met Loes gekletst, nog een keer met afdeling Geleen..een paar verjaardagskaarten zijn de deur uit gegaan en bij deze wil ik oma nógmaals feliciteren met haar verjaardag vandaag! :D 85 jaartjes al weer...dat je nog lang bij ons mag zijn lieverd ;) Wat moeilijker was het op 17 augustus, woensdag, de verjaardag van opa namelijk. Ondanks dat hij fysiek niet meer aanwezig is heeft iedereen op zijn/haar manier hem een fijne verjaardag gewenst. We missen je lieverd!
Oh, misschien wel nog wat 'bijzonders': zoals de meesten weten heb ik afgelopen jaar mijn eerste tattoo laten zetten en wel ons familiewapen. Zoals bekend is met piercings en tatoeages is dat het 'verslavend' werkt, bij mij nu kennelijk ook bij tatoeages... Om mijn liefde 'de Efteling' dichtbij me te hebben wil ik de E uit het logo op mijn voet laten zetten. Pa was weer zo slim om aan copyright te denken en me eerst eens te laten mailen met de vraag of de Efteling dit wel goed zou vinden... En wat krijg je dan als reactie? Een net, maar tussen de regels door héél enthousiast antwoord dat het mag en zelfs de vraag/opdracht aan mij om het eindresultaat te mailen!! :D Is dat stoer of is dat stoer? ;) En lieve oma's, als jullie het goed vinden wil ik dit mede van jullie als verjaardagscadeau laten zetten. Laat maar even weten of jullie akkoord gaan ;)
A.s. donderdag dus mijn verjaardag, die ik 's avonds op het werk doorbreng. Goed voor mijn collega's, want ze worden dan getrakteerd op lekker Hollandse koekjes! :D Wanneer de familie mijn verjaardag wil vieren weet ik nog niet, kan zijn dat dat op dezelfde avond gedaan word. We zullen zien! Ik trakteer de familie voor mijn verjaardag in ieder geval op een avondje uit eten bij RAX. Aleksi meteen: nee wíj moeten jóú trakteren dan! Maar nee nee, ik mag de familie ook wel eens trakteren en mijn verjaardag leek mij een supermoment daarvoor :) Zondag 4 september hou ik een feestje voor vrienden hier in mijn appartement. Helaas al een paar afmeldingen, maar goed. Als niemand uit Rauma komt zal ik het daar nog eens over moeten doen...wie weet de week daarna? Heb ik toch het weekend vrij. We zullen zien!
Hoe dan ook; het gaat een leuke verjaardag worden, ondanks de afwezigheid van jullie allemaal... Mijn állereerste verjaardag níet meer thuis...dat gaat toch ook even slikken worden.
Hou van jullie allemaal
Liefs,
Chantal
21 Augustus 2011 - 15:32
Loes:
Hey Mups,
Hoe was de film? Telkens als ik iets van die muffin lees dan kan ik echt niet wachten hem zelf te proeven. Komt helemaal goed met je verjaardag, je gaat er een fantastisch feest van maken en in gedachten zijn wij ook allemaal daar :D
Have fun lieverd!
x Babs -
21 Augustus 2011 - 17:03
Myriam Deurenberg:
Hallo Chantal,
Wel wat vroeg, maar ik wil je toch alvast feliciteren voor je verjaardag donderdag. Van: "beter laat dan nooit" kun je dan maar in: "beter vroeg dan vergeten", zeggen.
Ofschoon ik niet alle blogs van je uitgebreid lees, geniet ik ervan wat ik lees en dan denk ik: die zit daar wel goed! Leuk ook dat je een vierpotoige huisgenoot hebt, gezellig hé zo'n beestje. Hier is Tijn een echte schootkater, oergezellig!
Nanuq maakt het ook goed, dus dan gaat het met mij ook goed.
Fijne dag donderdag!
groetjes van mij en een poot(je) van mijn twee huiskamaraden!
Myriam -
22 Augustus 2011 - 13:48
T. Ing:
owkee... dit keer even tijd gehad om je verslag te lezen. de vorigen geprint maar nog steeds niet aan toegekomen
druk aan het vliegen en aan het klussen thuis.
blij om te lezen dat het allemaal goed gaat daar bij jou
inclusief watertanden veroorzakende muffinverhalen...
en idd, jij al bijna weer jarig
ben dan zelf nog verder bij jou vandaan, maar ga desondanks zeker aan je denken!
gaat vast een heel leuke dag worden!
heel veel liefs en n dikke knuffel -
24 Augustus 2011 - 09:24
Annemie:
Ha die Chantal,
Alvast een hele fijne verjaardag morgen.
Geniet ervan!
Ik vind trouwens dat Jasmijn een erg aanhankelijke kat is! Al die foto's die ik voorbij heb zien komen waarbij ze bij mensen op schoot zit.
Zo'n kat heb ik er niet bij. snik, snik!!! -
24 Augustus 2011 - 17:49
De Buurtjes:
Wij zijn de eerste....! Hoi Chantal hier van uit Jeleen Hip hip hurraa siellä syntymäpäivä ..
Onnittelut Chantallvast ...
Dikke kus van Karin,Conchetta,Toine,Jim,Jip,Sam,Jikke en Jules Hip hip hurraa siellä syntymäpäivä ..
Onnittelut Chantal -
25 Augustus 2011 - 08:59
Ma:
Ik wens je nogmaals veel goeds voor je nieuwe levensjaar. We hebben al voor je gezongen, maar die wensen mogen ook nog wel toch?
Ik hoop dat je ook in Pori uitbundig gefeliciteerd wordt; maak er een gezelllige verjaardag van! Zo te horen vier je het een aantal keren: geniet er iedere keer maar goed van!
Dag lieve dochter; xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
26 Augustus 2011 - 11:47
Oma Bos:
Lieve Chantal,
Eindelijk antwoord van je Oma.Ik heb gelezen,dat je het girokado hebt ontvangen en het op je voet hebt laten zetten.Nu kan je er niemend meer mee trappen,dat kan je de Efteling niet aandoen.Hier is het weer ook niet alles,maar we doen het er maar mee.Zojuist was er een vreselijk onweer.
Je hebt weer heerlijk gegeten en gdronken aan de foto!s te zien
Je werkt hard genoeg om ook eens te genieten.
Veel liefs en tot schrijfs.Oma