Hitte, hitte, en nóg meer hitte! :/
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
12 Juni 2011 | Finland, Pori
Weer een week om, weer een heerlijke tijd gehad! Afgezien van het bloedhete weer hier... Zowat de hele week is het dik 30 graden geweest, zal zelfs wat erover hebben gezeten. Ik vind warm zomerweer niet erg, maar benauwd zomerweer vind ik totaal niks...en dat hebben we dus grotendeels de hele week gehad :p Op het werk is het trouwens ook niet te doen met die hitte, gezien we een aantal lagen kleren over elkaar aan hebben ter bescherming van de ziekenhuisinfecties MRSA en ESBL die patiënten hebben. Het zweet staat ons letterlijk overal, niet echt lekker werken dus :p Je zou bij wijze van spreken 3 keer in de douche kunnen ;) Komende week gaat het gelukkig maar helaas wat afkoelen, zitten we net onder de 20 graden. We zullen zien... ;)
Maandag en dinsdag heb ik vroege diensten gedraaid, het gaat nog steeds prima op het werk en kan niks anders zeggen dan 'het gaat goed en heb het er súper naar mijn zin!' :D Sinds maandag hebben we een andere nieuwe HBO-verpleegkundige, zij zal tot kerst blijven. Aardige vrouw, vind haar alleen zo 'meteen erg aanwezig' als in alles willen weten over gang van zaken op afdeling. Niet erg natuurlijk, maar moest aan die directheid even wennen :p Op het werk heb ik weer de normale dingen gedaan, enige 'nieuwe' was nog dat ik nu zélf INR-testen heb afgenomen. Zoals verteld had ik al meegekeken, maar nu heb ik het dus zelf kunnen doen en meteen aan Aiju (nieuwe HBO-verpleegkundige) laten zien. Dinsdag heb ik ook nog een gesprek gehad met afdelingshoofd Sirkka-Liisa, wat al een week op de planning stond. Het gesprek ging over hoe het gedurende de 3 weken proefdraaien gegaan is en hoe lang ik ga blijven. Goed nieuws is dat ik zeker mag blijven en gedurende de gehéle zomervakantie werk heb! :D Ik heb zelfs aangegeven dat ik geen einddatum voor het werk in gedachten heb, dat ik zelfs ná de zomervakantie kan blijven indien nodig ;) We zullen zien! :D Dinsdagavond heb ik lekker een avondje bankhangen met lekkers en een film gehad. Eerst ben ik nog lekkers gaan inslaan (berlinerbol maar dan plat en met kersenjam-vulling) en heb voor onderweg een ijsje gekocht. Eer ik had gekozen welk ijsje ik wou hebben....heb ik zeker een kwartier voor die ijsbak staan draaien en ijsberen. Waarom hebben we in godsnaam zó veel keuze in alle winkels?!?! Handig, maar soms dus ábsoluut níet!! :p Qua werk thuis heb ik trouwens alleen mijn normale poetswerk gehad en alleen dinsdagavond heb ik met de kids werk gehad. Toen ben ik alleen thuis geweest met Siiri, was gezellig! :)
Woensdag en donderdag 2 vrije dagen van het vakantiewerk. Woensdag ben ik rond het middaguur nog de stad ingegaan, gezien ik een afspraak bij de kapper had. Zie de foto's voor het resultaat! :D Verder lekker wat gewinkeld, waarbij ik nog 3 bakvormen, nieuwe sandalen, een nieuwe panty en koelelementen (uit Amsterdam!!) heb gekocht :) Verder lekker dagje rustig aan, heb die dag ook niet hoeven koken en de familie was in de avond weer zelf bezig.
Donderdag lekker gewerkt thuis en nog een klus gedaan die al een aantal maanden lag te wachten: ik had nog een houten stang die ik op maat gezaagd heb en in mijn inloopkast tussen de muren heb gezet. Ik heb nu dus eindelijk een hanggedeelte voor mijn jurken! :D Verder heb ik nog lekker gewandeld, waarbij ik helaas nog een dode eekhoorn tegenkwam :( Ook heb ik nog een nieuw stukje decoratie gekocht trouwens, een elfje op een ladder! :D Hangt nu naast de deur (zie foto's). In de avond heb ik heerlijke salade gemaakt (indien geïnteresseerden voor recept: mail maar even!) met daarbij worst. Ik was alleen met Maarit en de kids, die na het eten gingen zwemmen. Ik ben helaas niet mee gegaan, maar bleef met een goede reden thuis: Anne zou eventueel nog langs kunnen komen gezien ze dit weekend al naar huis moest gaan. Ik ben na het eten nog snel mijn 2e Finstalige boekje gaan terugbrengen (leuk verhaal!) naar de bieb, heb nog een mooie raamhanger (glas, met elfje/engeltje erop) gekocht in de aanbieding en ben toen thuis geweest samen met Anne! :D Fijn haar nog voor de laatste keer (voorlopig) gezien te hebben, was weer gezellig! :D We zijn nog ijs gaan kopen bij de rondrijdende ijscoman hier, de familie had een lijstje gemaakt en ik ben dat voor hen gaan kopen samen met Anne. Sjiek om dat ook eens gedaan te hebben! Voor mijn lieve broedert nog een foto om te tonen dat ze toch écht bestaan: Tyrkisk Peber-ijsjes. Verder nog film gekeken en lekker gekletst, net voor middernacht is Anne weer weg gegaan. Inmiddels is ze vandaag (zondag 12-6) trouwens teruggevlogen naar Nederland, ga je missen meid! :( Bedankt voor alle gezelligheid hier! :D
Vrijdag had ik een avonddienst op vakantiewerk, en heb in de ochtend nog wat gewerkt thuis en heb mijn eerste receptenboekje (lees: notitieboekje) gekocht! :D Hierin komen alle zoetigheden te staan.
Het werk 's avonds ging goed en ging lekker om. Geen bijzonderheden eigenlijk :)
Gisteren, zaterdag 11-6, en vandaag, zondag 12-6, vroege diensten gedraaid, die ook weer goed gingen. Ik heb zaterdag nog medicatie klaar mogen zetten voor komende week, ben ik een lekkere tijd mee bezig geweest en was weer leuk om te doen! :D Zaterdag in de middag heb ik nog heerlijke koekjes gebakken (Ierse-koffiekoekjes, indien recept gewild: mail even!) en nog wat aan taalles gewerkt. Ik heb het boek bijna uit, moet dus toch maar het 2e boek gaan aanschaffen binnenkort! Verder in de avond nog lekker genoten van sauna. Misschien klinkt het raar nu het buiten zo heet is, maar toch is en blijft sauna áltijd heerlijk om te doen! :D Een totaal andere warmte natuurlijk die veel beter uit te houden is dan de hitte buiten. Volgens mijn collega's werkt sauna verkoelend in de zomer, wat een beetje waar is. Heb in ieder geval heerlijk genoten, wat wil je ook met sauna i.c.m. Efteling-muziek! :D Kreeg zelfs nog kippenvel in de sauna :s Wist niet dat dat ook al kon :p
Vandaag ook lekker gewerkt en na het werk nog mijn elfje-op-ladder opgehangen en de film Chocolat gekeken die op tv was, daarna heb ik nog een lekker stuk gewandeld (tevens over het beschaduwde kerkhof, heerlijk daar te lopen :) ) en na het wandelen het ik een heerlijke macaroni-salade gemaakt! :D Lekker koel en dus typisch iets voor heet weer! Nu zit ik op de bank naar 102 Dalmatiërs te kijken, daarna ga ik nog lekker op het balkon van de zon genieten.
Ik heb trouwens sinds donderdagavond elke avond nog op het balkon gezeten, heerlijk om nog lekker lang na te kunnen genieten van de zon! Koffie erbij, ijs, een boek, radio... Ja, volop genieten dus! :D De familie is dit weekend in Tampere, wat mij heerlijke rust gaf in de namiddagen en avonden. Van de week heb ik ook nog heerlijk gekletst met afdeling Geleen, die inmiddels Maurits donderdag hebben opgehaald van het vliegveld, terug van zijn avontuur in Noorwegen! Dit weekend zijn ze in Groningen Maurits' nieuwe kamer in orde gaan maken, waar hij erg enthousiast over is zoals ik begrepen heb! :D Ben benieuwd hoe het je op je nieuwe plekje gaat bevallen lieve broer!
Tja lieve mensen, wat moet ik nog meer toevoegen? :p Het gaat prima hier, ik geniet van alles; werk, weer, maar ook van het land zelf en mijn aanwezigheid erin. Ik heb nog steeds geen spijt van mijn keuze om te emigreren en voel ook dat ik de goede keuze gemaakt heb, en hier nog een super toekomst tegemoet ga!
Het weekend van 24-25-26 juni is hier midzomernacht (Juhannus), waarvan ik de eerste 2 dagen ga doorbrengen in een zomerhuisje (mökki) van vrienden van Satu. Ben benieuwd, gaat zéker weten súper worden! :D Ook staat Rauma nog op de planning, waarschijnlijk 2 keer deze maand. Verder nog afspreken met en afscheid nemen (helaas) van Aylien, en morgen maandag 13-6 ga ik met Satu nog uit eten bij RAX. Satu is overigens deze week afgestuurd als HBO-verpleegkundige! :D Binnenkort volgt een feestje, kunnen we het morgen al 'vieren' bij RAX ;) Overdag maar even een cadeautje gaan kopen; ben dan toch in de stad i.v.m. een interview bij Otsola (de school waar ik taalcursus heb gehad). Uitleg: bij de taalles heeft een vrouw gezeten die voor haar opleiding in Turku een onderzoek deed naar buitenlanders die de Finse taal en cultuur leren. Bij de laatste les heeft ze gevraagd of ik een interview wou doen voor haar laatste schrijfopdracht, waar ik natuurlijk ja op heb gezegd. Dat gaat dan ook morgen gebeuren, ben benieuwd! :)
Morgen in de avond ga ik proberen op Pinkpop te zijn trouwens, bij het concert van 30 Seconds to Mars! :D Via internet weliswaar, maar toch ;) Jennifer; ik zie je morgen dus, hou een plekje naast je voor me vrij! :D :p
Dinsdag weer een avonddienst, en woensdag&donderdag weer vroege diensten. Vrijdag vervolgens vrij en dan vanaf zaterdag t/m donderdag de week erna werk. Oh, voordat ik het vergeet trouwens: we hebben al een aantal weken een vogelnestje gehad bij een patiënte achter het raam op de vensterbank (aan de buitenkant dus). Inmiddels zijn de eieren al uitgekomen en zitten er maar liefst 4 piepkleine, donzige maar lelijke scharminkeltjes in het nestje! :D Prachtig om van zó dichtbij alles te kunnen zien, ook als de moeder/vader komt voeren! :D Niet alleen de patiënte geniet ervan, maar wij als verpleegkundigen ook! Het stond zelfs gerapporteerd dat de eieren waren uitgekomen haha :p Ik zal proberen nog betere foto's te maken, geen garantie natuurlijk!
Gaat dus goed hier ;) Houden jullie je ook weer haaks?
Liefs,
Chantal
12 Juni 2011 - 19:13
Rolf:
Go.....een HBO-pleeg die tot aan de kerst blijft....als die nou weer weg gaat valt daar een gat.
Kan aan mij liggen maar dat zou toch een mooie tussen stap zijn mocht het ZH in Rauma nog even op zich laten wachten. -
13 Juni 2011 - 07:37
Elianne:
Eerst even een reactie op je foto's, voor het verhaal heb ik morgen pas tijd ;p
Dat hart ziet er sjiek uit zo, die schoentjes lijken op mijn gala-schoentjes, oftewel: leuk!! En je haartjes mogen toch nog wel wat korter hoor, maar is zeker al een flink stuk af :) En dat was zeker een flinke stap voor je ;p
xx -
18 Juni 2011 - 19:15
Oma Van Het Bos:
Lieve Chantal Fijn weer wat van je te lezen Wel tegenstrijdig 30 graden en dan ijsberen voor een ijskraam!!!Maar daarvoor ben je in Finland.Het gaat goed met je twee banen.Ik ben trots op je.Jij kunt veel aan Leuke versieringtjes op je kamer (foto)
LIeverd overmorgen ga ik je weer eens een brief schrijven,dat wordt weer tijd.Liefs OMA -
18 Juni 2011 - 19:15
Oma Van Het Bos: