Lenteweer, en meerdere goede vooruitzichten!
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
08 Mei 2011 | Finland, Pori
Daar zijn we weer vanuit een inmiddels voloplenteweergenietend-Pori, want de zon straalt, de lucht is blauw, de temperatuur loopt op (vandaag dik 20 graden!) en voorlopig alleen maar goed (=lente) weer in het vooruitzicht! :D Heerlijk, eindelijk eens wat minder kleding aankunnen en kunnen genieten van de warme zon en prachtig zonnig Finland. Ik heb weer een heerlijke week achter de rug, met genoeg bezigheden!
De week begon helaas wat minder gezellig... Direct na het plaatsen van mijn vorige blog op zondag 1-5, kreeg ik van Ricardo een link doorgestuurd met daarin een politiebericht over een vermiste Maarten Peters, die daarbij ook nog eens een afscheidsbrief had achtergelaten... Ik heb vroeger met Maarten een aantal jaar in dezelfde groep gezeten op de basisschool, en zag hem ook vaak genoeg nog op het GHC, hoewel hij geen vriend meer van me was. Wel zat hij in de vriendengroep van Rico en een hele hoop andere vrienden/bekenden van me, dus tja, het is toch iemand die je wel 'kent'. Maar ja, als je dat leest en vooral de afscheidsbrief, dan ga je van het ergste uit eigenlijk, niet? Ik ben dus de hele avond ontzettend onrustig geweest, en heb de rest van de week elke dag in spanning eraan gedacht; hopend, maar vooral eigenlijk níet hopend op een bericht over hem. Maar gelukkig, vrijdag kreeg ik te horen dat Maarten ongedeerd was gevonden in Tongeren, rust weer in de tent dus! Hoe, wat, maar vooral waarom weet volgens mij nog niemand, maar ook dat zullen we wel te horen krijgen. Het fijnste en belangrijkste is in ieder geval dat Maarten er weer is! Ik wens iedereen die op wat voor manier betrokken was bij het gemis, actie voeren en het weer terughebben van Maarten ontzettend veel geluk maar ook nog veel sterkte!!
Maandag begon weer een normale werkweek, geen bijzondere dag eigenlijk zij het niet dat ik 's ochtends direct (nog vóór mijn ontbijt) op de fiets ben gesprongen richting Lidl, gezien ze joggingschoenen verkochten. En tja, we weten hoe dat met dat soort aanbiedingen gaat (denk maar aan de Aldi): je moet er als eerste bij zijn anders heb je pech! Na de Lidl nog even door naar Prisma en thuis aangekomen blij met mijn aanwinsten: joggingschoenen, multivitamine en een leuk glazen paashaantje (kun je choco-eitjes in doen, soort van doosje). Multivitamine?? Ja, multivitamine :p Wat dat betreft ben ik toch écht steeds meer Fins aan het worden! Hier in Finland neemt iedereen wel iets van vitaminen, omega 3, etc. in. Zo ook nu dus Chantal, maar zeg nou zelf; extra vitamientjes, dat is toch alleen maar goed? :) In de avond nog lekker wat gelopen na het eten, kon ik mijn nieuwe joggingschoenen meteen even 'inlopen'. Dat ze goed ventileren was érrug goed te merken, haha: het was nogal fris buiten en Chantal had gedurende het halfuur lopen dan ook érg koude voetjes... :p
Dinsdag weer een normale werkdag, met in de middag nog een lekker stuk joggen! :D En ja dames en heren wat was Chantal ineens trots op haarzelf: dik 3,5 km in totaal gejogd! :D De schoenen doen het goed overigens, blij met mijn aankoop. Verder eigenlijk geen bijzondere dag voor zover ik me kan herinneren, gewoon lekker gewerkt en in de middag me met de kids geamuseerd.
Woensdag weer lekker gewerkt, en nog wat dingen op de post gedaan. Ja lieve allemaal, het is dan nu toch écht officieel geworden: ik heb op woensdag mijn uitschrijving bij de gemeente op de post gedaan. Gemengde gevoelens, ook bij afdeling Geleen, maar het zou er toch een keer van moeten komen. En gezien ik vanwege een brief omtrent het niet hebben van een zorgverzekering, móest ik wel! Maar goed, al mijn belangrijke zaken waren afgewerkt, dus kon de brief ook écht op de post. Naast de brief voor de gemeente ook nog een kaartje voor moederdag op de post gedaan, die vandaag (moederdag, 8-5) kennelijk hartelijk ontvangen is! :) Woensdag namiddag en avond was ik alleen thuis met Maarit en de kids, Aleksi had lange dienst. Ik heb niet hoeven koken in de avond, alhoewel ik Maarit heb meegeholpen en zo weer een nieuw saus-recept heb geleerd (spinazie-fèta saus, héérlijk!!). Wat ik wel nog heb 'gekookt' was een lekkere chocoladetaart! Of ja, taart, eigenlijk meer een langwerpige cakevorm en ook nog een 'taart' die alleen maar de diepvries in moest om af te koelen en aan te harden. Recept had ik gevonden via een aflevering van Jamie Oliver op tv, voor de liefhebbers: http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/chocolate-fridge-cake. De inhoud (qua noten e.d.) kun je eigenlijk aanpassen naar eigen inbreng, ik heb ipv het recept amandelnoten, banaanchips en rozijnen erin gedaan. Ook lekker! :D Ik had de 'taart' eigenlijk op zondag willen maken voor moederdag, maar dan zou de familie niet thuis zijn dus had ik de taart woensdagavond mogen maken. Smullen was dat zeg ;) Na het eten nog gaan wandelen, met als resultaat nog 2 mannetjes fazanten die aan het 'vechten' waren om maar liefst 4(!!) vrouwtjes fazanten die op een afstandje het spektakel afwachtten, en met een drol op de stoep omcirkelt met stoepkrijt en daarbij de vraag 'Kenen?' aka 'Wiens?'. Best een lacher, niet? :p
Donderdag weer een lekker dagje werken, Aleksi was thuis en had zelf een hoop bezigheden, Maarit was overigens in Helsinki voor een scholing (heb haar 's ochtends nog geholpen met de kids). Ook heb ik halverwege de dag weer mijn stuk joggen gedaan en ben in de namiddag met de kids alleen thuis geweest omdat Aleksi een stuk ging joggen. Ik heb ook gekookt die avond, een recept wat makkelijk leek maar uiteindelijk tóch wat langer duurde dan gedacht haha :p Het resultaat mocht er zijn, een heerlijke hartige taart als avondeten en nog wat chocoladetaart toe!
Vrijdag weer een rustige werkdag, met nog een leuk uitje gepland in de middag. Dit stond overigens al dik 2 maanden op de planning wat ik me kan herinneren, ik zou namelijk samen met Toni een keer 2ehands winkels afgaan. Nu was dus éindelijk het moment daar en we zijn vanaf 3 uur tot een uur of 8 in de weer geweest met allereerst 2ehands winkels en daarna nog wat gewone winkels. Gezellig dat het was! :D Allebei wat aankopen gedaan, waarbij ik een waterkan, eierdopjes en een hi-ha-heuse 'officiële' Bouli-knuffel heb gescoord! :D :D Ja, vooral met laatstgenoemde was ik erg blij, heb er nu een zacht en groot huisgenootje bij! En dat voor maar 2,50 euro... We hebben in ieder geval lekker genoten van het winkelen en het was erg gezellig, over vanalles en nog wat gekletst :) Lekker rondgereden in Toni's (nieuwe oude) auto, zeker voor herhaling vatbaar! We hebben afgesproken dat toch wel elke maand een keer te gaan doen, en ook écht te gaan doen :p In de avond heb ik een lekker restje opgewarmd, daarna ben ik nog de sauna ingegaan en heb gekeken naar tv en op internet gezeten. Lekker rustig alleen, gezien de familie na het werk direct naar Vaasa was vertrokken; die gingen de zus (met zoontje en echtgenoot) en moeder van Aleksi opzoeken dit weekend. Lekker rustig in huis en dus voldoende tijd om te doen (en laten) wat ik zelf wou!
Gisteren, zaterdag 7-5, een lekker rustige ochtend met nog wat afval wegbrengen en daarbij genieten van de zon. In de ochtend voelde het al lekker aan, wat me liet hopen op korte broek en t-shirt, maar helaas maakt de wind het toch nog flink fris hier. Tja, leuk het dat aan de kust wonen? :p Aan het begin van de middag had ik het 2e leuke uitje op de planning: ik ging samen met Anne een kopje koffie drinken in het centrum van de stad, bij IceCream House. Lekker genoten van het zonnetje en elkaars gezelligheid; gepraat over vanalles, was hendig gezellig! :D Thnx meid^^ Daarna nog wat winkels ingedoken (met wat nieuw ondergoed als resultaat) en daarna nog een ijsje gaan kopen in de supermarkt. Tja, 3 euro bij het koffiehuis of de helft goedkoper uit de supermarkt ;) We zijn dik 2 uur in de stad geweest, daarna met een kleine omweg terug gefietst. Terug thuis ben ik nog een stukje gaan joggen en heb wat zoutjes gehaald voor in de avond. Daarna heb ik weer een heerlijk restje opgewarmd, lekker wat tv gekeken en ben daarna weer de sauna ingedoken. Heerlijk rustgevend trouwens met Beethoven erbij, vrijdag ook al gedaan. Na de sauna nog wat lekkers voor bij de film gepakt (port met chocotoetje, Campari met zoutjes) en genoten van dik 3 uur Lord of the Rings 3, extended edition :p Resultaat: een heerlijke avond film en Chantal die pas om 2 uur vannacht haar bed in ging...
Vanochtend dus wat uitgeslapen en een heerlijk zondags ontbijtje gegeten, met o.a. een eitje in een nieuw eierdopje en een halve baguette (had ik van de week bij ons op straat gevonden in verpakking, was nog super dus maar meegenomen naar huis) met hagelslag :) Verder rustig aangedaan en rond het middaguur nog naar de winkel gegaan om wat nieuw fruit en brood in te slaan voor de familie. Vanwege moederdag waren vrijwel alle supermarkten dicht, op een kleine winkel hier dichtbij (Siwa). Vandaag overigens wél in korte broek en t-shirt, heerlijk zo wandelend en op de fiets :) In de middag heb ik nog op het balkon hier gezeten, heerlijk zo met een laptop naast je waarop buiten ook internet werkt (wireless, dichtbij de deur doet ie het nog), koffie erbij met wat yoghurt en ijs, en dan nog eens zittend in een schommelstoel... Wat wil je nog meer? :D Ik ben inmiddels ook begonnen in een van de Finse boeken die ik geleend had, gaat best goed! :D Maar ja, is ook simpel Fins, dus niet supermoeilijk als je al wat spreekt en begrijpt. In de namiddag nog wat afval gaan weggooien en een stukje gelopen, daarna een laatste restje opwarmen en toen door richting R-Kioski (10 minuutjes lopen) waar ik met Satu had afgesproken om een stukje te gaan lopen. Naderhand lekker koffie gedronken bij ABC (ja, met wat lekkers erbij :p ). Was gezellig!
Overigens, goed nieuws lieve mensen... Satu stuurde me donderdag een sms dat ze (althan,s haar moeder in eerste instantie, had het doorgegeven aan Satu) misschien zomerwerk voor me gevonden had in een verpleeghuis (naast de dagopvang van de kids, dichtbij huis dus!), zou me vrijdag wat laten weten. Vrijdag kreeg ik inderdaad een sms van Satu dat ik a.s. woensdag 11-5 om 10:00uur op sollicitatiegesprek kan!!! :D Ik ben benieuwd, maar uit het uitgebreide bericht dat ik nog via facebook van haar kreeg bleek dat ik wel een goede kans maak! De verpleegkundige waarmee Satu gesproken heeft was erg geïnteresseerd en stond niet verkeerd tegenover buitenlandse verpleegkundigen. Kennelijk zoeken ze voor de zomer nog 2 HBO-verpleegkundigen. Tja, ik kan niet meer doen dan jullie op de hoogte houden dus houd a.s. woensdag de blog in de gaten! :D Dat word sowieso een cadeautje voor Satu en haar moeder regelen voor de nu al gedane moeite...en wie weet nog meer áls ik word aangenomen!
Ja, ik heb weer een heerlijke week achter de rug! Oma, nog bedankt voor je nieuwe brief, altijd fijn brieven van je te ontvangen! Iedereen met wie ik nog gekletst heb via msn afgelopen week ontzettend bedankt! Ook heb ik nog genoten van een nieuwe aflevering Raveleijn en wat journaaltjes via internet, tevens de dodenherdenking gekeken. Krijg je toch wat mee van dingen die je helaas moet missen... ;)
Hou jullie haaks allemaal daar in Nederland, tot een volgende blog! :D
08 Mei 2011 - 19:12
Tante Carla:
Dag lieve Chantal,
Ben ik de eerste....? Dat is een primeur dan!
Sportieve verhalen hoor, je hebt heel wat afgesport deze week.
En weer veel gezellige nieuwe dingetjes... is het nog niet (te) vol daar?
Wij duimen voor een goede afloop van je sollicitatie!!
Liefs uit Amersfoort -
08 Mei 2011 - 19:51
Ma:
Eet onze dochter van de straat? 't Moet niet gekker worden!
Wil je wel uitkijken dat je de volgende keer niet die drol opraapt, die was zeker ook vers?
Gek kind!
Knuffels uit Geleen en bedankt voor je lieve kaart! -
09 Mei 2011 - 13:11
Elianne:
De zon straalt, de lucht is blauw.. Teletubbies kom maar gauw! (Dat zou me niks verbazen als ik weer een aantal van je foto's zie.. *zucht* ;p)
Achja, je hebt het iig weer naar je zin gehad deze week :)!
Succes alvast met uwe sollicitatie! ^.^
xx van uw zusje!
PS: normaal vind je het zelf niet kunnen.. En wie zit er nu met sokken in de slippers ?!?! ÖÖÖ -
09 Mei 2011 - 18:11
Rolf:
23 letterwoord Lingo: voloplenteweergenietend
En Chantal mag 3 ballen uit de bak pakken 24 en 16 maken LINGO!
Helaas de rode bal de beurd gaat over.