EINDELIJK!!! :D
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
17 December 2010 | Finland, Pori
Oftewel goedendag iedereen! Mijn dag kan vandaag, vrijdag 17-12-2010, niet meer stuk! :D Ik heb dan eindelijk mijn eigen appartementje! Het verhuizen gaat weliswaar maandag pas beginnen, maar vandaag zal ik al de eerste dingen gaan poetsen, verhuizen, etc. Maar, voordat we in enthousiasme uitbarsten, zal ik netjes mijn blog bij afgelopen maandag beginnen!
Maandag was het een heerlijk koude dag; -20! Ik lieg niet, check de foto's maar... Maar goed, dat mocht de pret niet drukken en dus was het weer een normaal dagje voor me. Poetsen en mijn andere taakjes doen. Maarit was thuis die dag aangezien ze zoals gezegd zondag een lange dienst had. Trouwens, zondagavond had ik nog met thuis gekletst, fijn te horen dat alles goed gaat en dat Sinterklaas zeer geslaagd was! :) Maandag heb ik nog een lekker stukje gewandeld en nog wat kerstkaarten gepost. Over post gesproken trouwens; maandag zat er voor mij bij de post een DVD, The Mists of Avalon, met een kerstkaart erbij (de allereerste trouwens, thnx!) :D Superbedankt Rolf en Nicole! Dat wordt de eerste film die ik ga kijken in mijn nieuwe appartementje, zoals beloofd ;)
Leena meldde zich nog in de loop van de dag met de boodschap dat ze nog wat dingen in het appartementje had staan die ik eventueel mocht hebben. Daar zou ik dinsdag naar kunnen kijken. In de avond heb ik nog heel even naar Dr. Phil gekeken en daar was toch een heftig onderwerp zeg! :o Een meisje dat verslaafd is aan drugs, maar dan aan stevige pijnstillers! Denk hierbij aan Morfine, Oxycontin, dat soort heftige sh*t..dat die nog niet overleden was zeg! :o Snuiven, slikken... Jeetje, hoe je op het idee komt om je leven zó te gaan verkl*ten :s Gelukkig kreeg ik nog goede afleiding die avond want Santeri wou graag gaan sleeën met me, op (of liever gezegd 'van af') het heuveltje hier tegenover het huis. Dat zijn we dus maar gaan doen en we hebben heel veel plezier gehad! :D Ik heb ook nog met de slee even een stukje gelopen, maar ook wat gerend natuurlijk. Met leuk effect...NOT!! 2x gevallen, waarvan de 1e keer leuk was, maar de 2e toch wat minder... Flinke klap door m'n arm heen, ben bang dat ik deze winter toch écht wat ga breken! :p Ik hou jullie wel op de hoogte ;) Later op de avond heb ik nog de film 'Holiday' gekeken; heerlijke kerstfilm! :) Beetje à la Love Actually-feeling :)
Dinsdag weer gepoetst, de schilders waren overigens ook nog aan het werk hier. Na mijn poetswerk wou ik eigenlijk gaan schaatsen, maar lopend richting schaatsbaan zag ik dat iemand nieuw water op het ijs was aan het spuiten. Goed idee natuurlijk, gezien er nieuw ijs nodig was en de lage temperaturen het water goed konden doen bevriezen. Dan maar wat wandelen, ondertussen nog even de schaatsen thuis afdroppen, en na het wandelen maar even bij Leena aankloppen die thuis bleek te zijn. Mijn eerste blik in het appartementje dus!! :D Goed bevallen, echt super dat ik daar kom te wonen! Leena heeft nog een bureau voor me, een lange nachtkast, een spiegel en een verrijdbaar keukenrekje. Mag ik allemaal hebben en hoefde ze niks voor! :D Super dus, mijn dag kon niet meer stuk ;) Ook zou dinsdagavond de laatste avond zijn dat ze er zou slapen... Overdag en in de avond heb ik nog lekker met diverse mensen gechat trouwens, heerlijk iedereen te spreken en te horen dat het goed gaat :) Doet me goed, blijf jullie allemaal goed houden lieverds! :) Ik kijk echt enorm uit naar Maart, als ik weer thuis ben en iedereen weer kan zien! :D Denk er elke dag wel aan, geeft me lekker energie en vrolijkheid :) Nee, ik heb géén heimwee! :p Heb gewoon zin weer even thuis te zijn :)
Woensdag was Aleksi overdag thuis, die had dinsdag lange dienst. Kennelijk een drukke, want hij had geen slaap kunnen krijgen. Aleksi is rond het middaguur gaan pitten, en ik heb natuurlijk mijn eigen taakjes weer gedaan. Die dag heb ik de boekenkast in de zitkamer eens gepoetst en ook om en rond de tv. Lekker wat stof ;) Het verfwerk werd die dag trouwens afgerond, alles is nu klaar en ziet mooi uit! 2 muren hebben nu een lichtbruine/beige kleur, maakt de boel rustig maar mooi warm :) Ook lagen er al allemaal dozen met daarin nieuwe kasten en kastjes, klussen kan beginnen! Leena meldde zich in de ochtend nog met de melding dat ze nóg een nachtje in het appartement bleef slapen..daar ging mijn hoop weer... :p Verder is het een rustig dagje geweest, met de megablunder die kwam toen ik de was uit de machine haalde... Mijn lichtblauwe huispakjasje zag ineens wat rozig uit, evenals mijn grijzige blousje en mijn witte onderbroeken... Wat bleek; in de was zat ook het nieuwe rode jurkje van Siiri. Dat wist ik wel, maar ik had er niet bij stilgestaan dat die wel eens kon gaan afgeven... Het resultaat is wel duidelijk dus :p En zal ook nog wel even blijven, want ik heb niet het idee dat het rozige uit de diverse kledingstukken wil weggaan! :/ Gelukkig was het voornamelijk alleen maar bij mijn kleding, maakt het weer wat minder erg. Santeri ging met Maarit naar jumppa (gym) aan het eind van de middag, en ik heb met Siiri lekker tv gekeken en een spelletje gedaan. Ging prima zo, heel gezellig! :D In de avond heb ik weer wat tv gekeken en op internet gezeten, en besloten dat ik donderdagavond níét naar die band zou gaan kijken, Happoradio. Ik kon het geld beter sparen en gebruiken voor komend weekend in Rauma; daar ga ik weer naar toe namelijk! :D 's Avonds heb ik in bed toch maar een extra truitje aangetrokken en zelfs beenwarmers, was toch wat koud op mijn kamer :p Trouwens, in de ochtend heb ik Maarit nog met de kids geholpen, en eigenlijk deed zich wat grappigs voor. Ik ben vrij hard in mijn stemgebruik als ik iets niet goed vind of boos ben, Maarit en Aleksi blijven vrij rustig en hebben naar mijn idee dus weinig invloed op de kids soms. Ik bedacht me dat dinsdagavond; hoe zouden ze het vinden dat ik het op mijn eigen, andere manier doe? Het antwoord kreeg ik dus deze woensdagochtend, toen Siiri zich erg misdroeg en Maarit zó erg het bloed onder de nagels vandaan haalde dat Maarit helemaal flipte. Toch wel blij met een 'antwoord' op mijn vraag zo ;)
Gisterochtend, donderdag, weer gepoetst en nog wat gewandeld. Er waren nog twee werkmannen die een nieuwe airco kwamen installeren. Die waren maandag ook al geweest en een van hen komt uit Nieuw-Zeeland. Met de andere, oudste, werkman heb ik nog gekletst over waarom ik hier ben enzo. Heel gezellig! :D Verder een rustige dag met in de middag spelen met de kids, onder andere verstoppertje waarbij ik Santeri écht heb laten schrikken, die schrok zich zowat dood 2 keer :p, en waarbij Leena aanbelde en me de sleutel kwam geven!! :D Whieeeeeeeeeeeeehoeeeeeeeeeeeew! :D Mijn eigen appartementje, eindelijk!!! We zijn even met de kids gaan kijken, en ik heb toen Leena wegging haar nog een kerstkaart gegeven met daarop ook de beste wensen voor haar nieuwe plekje. Vond ze erg lief :) Later op de avond, na het eten, ben ik ipv naar Happoradio te gaan kijken nog even gaan schaatsen. Mét muziek op mijn oren van diezelfde band, dus was ik toch een beetje bij het concert :p Het was lekker rustig op de schaatsbaan, en de mensen die er waren gingen uiteindelijk allemaal op de ijshockeybaan schaatsen, waardoor ik de 'normale' schaatsbaan voor mij alleen had! :D Heerlijk geschaatst, ik ga proberen binnenkort een filmpje voor jullie te maken, want om de een of andere reden gaat het me écht goed af! :D Leuke bochten, niet bang om te vallen, redelijke snelheid...jeeeeej! :D Alleen de flinke wind was wat lastig, ook vandaag waait het goed :/
Vannacht heb ik héérlijk gedroomd; over dat mijn appartementje lekker groot was, 2 badkamers had, een keukentje met zelfs een aparte gril voor pizza's, en een verbinding had met een nabij gelegen winkelcentrum, met jacuzzi erin :p Helaas een droom, maar jeetje wat heb ik goed geslapen! :o Heerlijk als je bedenkt dat ik de eerste paar weken hier écht niét goed kon slapen! Ik heb vanochtend gepoetst en ben daarnet voor jullie even een filmpje gaan maken in het appartementje, check dus ook de video!! Gekke Chantal geeft rondleiding :p Hahaha! Het appartementje is al goed schoon, maar ik ga straks toch even lekker poetsen. 'Reinigen' en mijn eigen energie erin proppen! Ook ga ik al wat spullen overhuizen die ik kan dragen, staat dat er in ieder geval al in en kan ik kijken hoe ik alles wil plaatsen. Voordat ik dat alles zou gaan doen heb ik trouwens als éérste gedaan wat ik me had voorgenomen; mijn 'Tervetuloa'-bordje aan de deur gehangen. Oftewel: Welkom! Van een vriend hier, Toni, kan ik trouwens een bank en luie stoel te leen krijgen! :D Daar heeft hij thuis nog zát van staan, dus was het geen probleem! Ja dames en heren, Finnen zijn toch écht gastvriendelijk hoor ;) En helemaal niet gesloten!
Goed, ik denk dat jullie wel gemerkt hebben dat ik MEGA-enthousiast ben over mijn nieuwe plekkie, eindelijk is het dan toch écht van mij! Zal wel even wennen worden, niet meer hier in huis slapen. Maar goed, het is ook een heerlijk idee vrienden ook eens bij míj uit te nodigen en niet altijd naar vrienden te hoeven! :) Een housewarming-party ga ik denk ik begin januari geven, kunnen we meteen nieuwjaar vieren. Maar alvast eens gaan peilen wat mijn vrienden een goede datum vinden...
Zoals gezegd ga ik dit weekend naar Rauma; morgen (zaterdag) ga ik overdag winkelen met Satu (ipv in Helsinki; goedkoper nu én dichterbij), 's avonds heb ik een pikkujoulu bij Carita (net zoals vorig jaar) en zondag ontmoet ik Emmi weer en gaan we winkelen op de kerstmarkt in Rauma! :D Het hele weekend ben ik dus weg en gezellig bezig, jullie horen van me hoe het was als ik terug ben! :)
De eerste kerstplannen zijn er ook al trouwens: 23e met Emmi weer naar de 'boskerk' (zoals vorig jaar), en de 24e 's avonds ben ik bij haar ouders uitgenodigd en daarna bij haar schoonouders waar we lekker gaan eten! :D Megaflashback dus naar vorig jaar, maar wel een supergezellige! :) De familie is met kerst weg trouwens voor een paar dagen, dus het is maar goed dat ik wat bezigheden heb!
Lieve iedereen, bedankt voor het (wéér) lezen van mijn blog, doet me goed te weten dat jullie mijn verhalen volgen! :) Bedankt iedereen die ik in de afgelopen week gesproken heb, via msn, chat, sms, facebook..bedankt! :)
Hou jullie haaks lieverds, allemaal, kan niet wachten jullie weer te zien! :D
ps: wisten jullie... dat ze hier ook dat verborgen camera-programma hebben met die oude mensen? In het Nederlands dus maar met Finse ondertiteling... dat het hier met -2 graden ineens tropisch warm aanvoelt na 2 dagen -20?... hier thuis de boel al versierd wordt met kerstspullen en vandaag de boom komt?... en dat Chantal misschien haar eigen boom krijgt en niet hoeft te kopen?... en dat ze vol verwachting wacht op het pakket met kerstspullen en decoratiemateriaal wat onderweg is en voor nu niet op tijd aan lijkt te komen? :p
17 December 2010 - 10:04
Elianne:
Woooooooeeeeehoeeeeeee!!!!!!!!! Appartementje :D:D!!!! -
17 December 2010 - 10:12
Tante Carla:
Dag lieve Chantal,
Ik heb je verhaal nog niet helemaal gelezen, daar neem ik dit weekend rustig de tijd voor.
Maar wat heerlijk voor je! Kerstmis op je eigen plekje...... je eigen sfeer.
Genieten maar!
Dikke kus -
17 December 2010 - 10:23
Tante Alda.:
Fantastisch : je eigen appartementje.
Gefeliciteerd er mee.
En veel Geluk op je eigen plekje.
En dat in twee maanden tijd al bereikt.
Het ga je goed.
Hartegroet,
Alda. -
17 December 2010 - 10:26
Tante Alda.:
Chantal : wat is je nieuwe adres ?
Je weet wel : ik stuur graag kaarten.
Maar ze komen natuurlijk ook op je oude adres bij je terecht.
Hartegroet,
Alda. -
17 December 2010 - 10:50
Ingeborg:
Jeeeeej!! Geweldig voor je! Ik wil ook een inloopkast :O zo jaloers... -
17 December 2010 - 11:06
Pa:
Hoe lang moet je zo'n thermometer dan in het vriesvak laten liggen ? Zonder gekheid, van harte gefeliciteerd met je nieuwe plekje ! Ik hoop dat het pakje met je kerstspullen er ook snel is; kun je lekker gaan versieren.
Liefs, pa -
17 December 2010 - 11:26
Ma:
Ik lees je verhaal straks wel thuis, maar heb in ieder geval de foto's van je nieuwe stekje al bekeken: van harte gefeliciteerd!
Lelijke vloer inderdaad, maar voor de rest wel lekker licht!
Ga genieten: dat heb je wel verdiend!
Dikke kus! -
18 December 2010 - 23:32
Vera:
gefeliciteerd met je appartementje!! ziet er leuk uit enne die bruine muur he?? ik heb precies dezelfde kleur in mijn appartementje:P:P wel toevallig:D
veel klus-en verhuisplezier de komende dagen!!:D
xx vera